Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Παρασκήνιο: Γιατί φεύγει ο Αρκουμανέας από τον ΕΟΔΥ
[Protagon]: Παρασκήνιο: Γιατί φεύγει ο Αρκουμανέας από τον ΕΟΔΥ

[Protagon]: Παρασκήνιο: Γιατί φεύγει ο Αρκουμανέας από τον ΕΟΔΥ

Επί δύο χρόνια ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του κυβερνητικού μηχανισμού στη μάχη κατά της Covid-19. Τώρα, όμως, αποχωρεί από τη νευραλγική θέση που είχε αναλάβει, μολονότι με την πανδημία δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη —τουναντίον η ανησυχία για την επιδημιολογική έξαρση στη Βόρεια Ελλάδα, σε συνδυασμό με τους κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου εμβολιασμούς, δείχνουν ότι έχουμε πολύ δρόμο.

Αλλά ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, προσωπική επιλογή του πρώην υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ αποχωρεί. Η παραίτηση του συζητείται εδώ και ημέρες και θεωρείται θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και επισήμως. Εξάλλου όλο αυτό το διάστημα ο νυν υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στις ερωτήσεις για τα περί αποχώρησης του κ. Αρκουμανέα, απαντούσε ότι δεν έχει «λάβει παραίτηση» —δεν έλεγε δηλαδή ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης.

Στο υπουργείο Υγείας ήταν γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ είχε μάλλον τυπικές σχέσεις με τον νέο υπουργό και ότι συζητούσε με τον κ. Κικίλια μια θέση στο υπουργείο Τουρισμού, πράγμα που λέει κάποια πράγματα για το πώς τελικά επιλέγονται πρόσωπα για να στελεχώσουν ακόμα τους πλέον νευραλγικούς τομείς του κράτους.

Υπάρχει όμως και μια άλλη πτυχή για την επικείμενη απομάκρυνση του κ. Αρκουμανέα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν ότι το κλίμα στην κυβέρνηση για τον διοικητή του ΕΟΔΥ ήταν βαρύ για δύο λόγους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!