Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Παρασκήνιο: Το Final 6 για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού
[Protagon]: Παρασκήνιο: Το Final 6 για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού

[Protagon]: Παρασκήνιο: Το Final 6 για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού

Παράταση μερικών μηνών φαίνεται να παίρνει η τελική απόφαση για τις τέσσερις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», στη διαδικασία αξιολόγησης φέρονται να έχου προκριθεί έξι από τους συνολικά εννεά υποψηφιόυς που έχουν καταθέσει φάκελο και η τελική επιλογή αναμένεται να γίνει περί τις αρχές φθινοπώρου.

Οπως γράφει ο Μάνος Χαραλαμπάκης στα «ΝΕΑ» , Πεντάγωνο και Μαξίμου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τρεις αυτόνομες συμβάσεις για τις φρεγάτες: Η πρώτη θα αφορά την προμήθεια τεσσάρων νέων φρεγατών. Η δεύτερη τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ. Και η τρίτη τα λεγόμενα πλοία «ενδιάμεσης λύσης», τις δύο μεταχειρισμένες φρεγάτες που θέλει να χρησιμοποιεί το Πολεμικό Ναυτικό έως ότου αποκτήσει τις καινούριες.

Η αρχική απόφαση έκανε λόγο για λύση «πακέτο»: τέσσερις νέες φρεγάτες, εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ, πλοία ενδιάμεσης λύσης. Τελικά, όμως, κρίθηκε προτιμότερο και για εξοικονόμηση χρόνου και γιατί κάποιοι μπορεί να προσφέρουν καλές μεταχειρισμένες φρεγάτες αλλά όχι τόσο καλές λύσεις για νέα πλοία, οι διαδικασίες να «σπάσουν» σε τρεις αυτόνομες συμβάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, βασικό προαπαιτούμενο στη σύμβαση της προμήθειας των νέων φρεγατών παραμένει η ναυπήγηση τριών εκ των τεσσάρων σε ελληνικό ναυπηγείο προκειμένου να ενισχυθεί η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Μόλις προ ημερών εξάλλου προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!