Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Τα παράδοξα του κορονοϊού: πρώτη σε εισιτήρια παγκοσμίως η πολύπαθη ταινία του Γούντι Αλεν
[Protagon]: Τα παράδοξα του κορονοϊού: πρώτη σε εισιτήρια παγκοσμίως η πολύπαθη ταινία του Γούντι Αλεν

[Protagon]: Τα παράδοξα του κορονοϊού: πρώτη σε εισιτήρια παγκοσμίως η πολύπαθη ταινία του Γούντι Αλεν

Πρώτη στο παγκόσμιο box office -τουλάχιστον σε όσες χώρες λειτουργούν οι κινηματογράφοι- είναι η τελευταία ταινία του Γούντι Αλεν, «Μία βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη», η οποία δεν κυκλοφόρησε ποτέ στις ΗΠΑ, καθώς η Amazon ακύρωσε το συμβόλαιό της με τον σπουδαίο δημιουργό λόγω των κατηγοριών εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με την Guardian , η ταινία εισέπραξε 330.000 δολάρια στη Νότια Κορέα, ενώ το δεύτερο φιλμ στη λίστα είναι το «The Wretched», που εισέπραξε 69.000 δολάρια στις ΗΠΑ. Ακολουθούν το «La Belle Epoque» με 35.000 δολάρια στην Αυστραλία και το «Onward» της Pixar με 17.000 δολάρια στη Νορβηγία.

Η ταινία του Γούντι Αλεν μπήκε στο… ράφι, στις ΗΠΑ, όταν οι Los Angeles Times δημοσίευσαν ένα άρθρο της Μία Φάροου, τον Δεκέμβριο του 2017, στο οποίο επαναλάμβανε τις κατηγορίες κατά του Αλεν για σεξουαλική κακοποίηση της κόρης τους Ντίλαν Φάροου. Ο Αλεν αρνείται τις κατηγορίες.

Μετά από αυτό, η Amazon ματαίωσε την έξοδο του φιλμ στις αμερικανικές αίθουσες, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το 2019.

Ο Αλεν μήνυσε την Amazon για αθέτηση των όρων του συμβολαίου τους.

Μετά τις κατηγορίες που επανήλθαν στο προσκήνιο, οι ηθοποιοί της ταινίας, Σελίνα Γκόμεζ, Τιμοτέ Σαλαμέ και Ρεμπέκα Χολ, πήραν αποστάσεις από τον σκηνοθέτη και δώρισαν μεγάλα ποσά σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που εργάζονται για θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!