Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: «Παραδώστε τον Ντόναλντ»: Γκράφιτι διαμαρτυρίας -αναφορά στον «Μάγο του Οζ»- σε γέφυρα του Μέριλαντ
[Protagon]: «Παραδώστε τον Ντόναλντ»: Γκράφιτι διαμαρτυρίας -αναφορά στον «Μάγο του Οζ»- σε γέφυρα του Μέριλαντ

[Protagon]: «Παραδώστε τον Ντόναλντ»: Γκράφιτι διαμαρτυρίας -αναφορά στον «Μάγο του Οζ»- σε γέφυρα του Μέριλαντ

Το σύνθημα διαμαρτυρίας κατά του Τραμπ, «Παραδώστε τον Ντόναλντ», βλέπουν γραμμένο τις τελευταίες δύο ημέρες, σε γέφυρα κεντρικού αυτοκινητόδρομου στο Μέριλαντ, οι οδηγοί που κατευθύνονται στην Ουάσινγκτον.

Αγνωστος έγραψε με σπρέι τις δύο λέξεις σε σιδηροδρομική γέφυρα πάνω από τον αυτοκινητόδρομο «Capital Beltway» στο Κένσινγκτον του Μέριλαντ.

Το γκράφιτι είναι παραλλαγή του συνθήματος «Παραδώστε την Ντόροθι», που βρίσκεται στη γέφυρα επί 40 χρόνια, ως αναφορά στην θρυλική ταινία «Ο Μάγος του Οζ».

Πίσω από τη γέφυρα προβάλλει ο μεγαλοπρεπής των Μορμόνων, ο οποίος θυμίζει τη Σμαραγδένια Πόλη στην ταινία.

Το 1973, όπως γράφει η Washington Post , 13 μαθήτριες από ένα καθολικό σχολείο της περιοχής έκαναν μία φάρσα και έγραψαν στη γέφυρα, με χαρτί, το αρχικό σύνθημα, το οποίο γρήγορα αντικαταστάθηκε από αγνώστους, με σπρέι. Οσες φορές και αν το έσβησαν οι αρχές, άλλες τόσες ξαναγράφτηκε.

Το αρχικό σύνθημα γραμμένο με χαρτί εφημερίδας από τις 13 μαθήτριες και τίτλο στο δημοσίευμα «Η κακιά μάγισσα του αυτοκινητόδρομου»

Αυτή τη φορά, άγνωστοι το αντικατέστησαν γράφοντας σύνθημα διαμαρτυρίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ και των δηλώσεών του για την καταμέτρηση των ψήφων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!