Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο Εργασίας: Η νέα πρόκληση για τον Κωστή Χατζηδάκη
[Protagon]: Παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο Εργασίας: Η νέα πρόκληση για τον Κωστή Χατζηδάκη

[Protagon]: Παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο Εργασίας: Η νέα πρόκληση για τον Κωστή Χατζηδάκη

Με τις καθιερωμένες αβρότητες ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας, με τον απερχόμενο υπουργό Γιάννη Βρούτση να αναφέρεται εκτενώς στα πεπραγμένα της θητείας του που διεκόπη από τον ανασχηματισμό της Δευτέρας, και τον νέο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, να «ετοιμάζεται» για την κρίσιμη αποστολή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και της οριστικής διευθέτησης του «βραχνά» των εκκρεμών συντάξεων.

Ο νέος υπουργός Εργασίας έχει μπροστά του μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα προς διαχείριση – διευθέτηση.

Αφενός, τα ζητήματα που προκύπτουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας, όπως τη στήριξη αγοράς εργασίας (εργαζομένων, εργοδοτών και ανέργων), τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας και την εξέλιξη του προγράμματος «ΣυνΕργασία».

Αφετέρου, τις δικαστικές εκκρεμότητες που αφορούν τους συνταξιούχους και συγκεκριμένα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 15 Ιανουαρίου που θα κρίνει τα αναδρομικά για τις περικοπές σε επικουρικές και δώρα, καθώς και έναν ακόμη γύρο διεκδικήσεων αναδρομικών ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Σε επίπεδο πολιτικής έπονται το πρόγραμμα των 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, η ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου-τομή για την επικουρική ασφάλιση, υπό τις οδηγίες του υφυπουργού Πάνου Τσακλόγλου και το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, με το συνδικαλιστικό νόμο, την ψηφιακή κάρτα εργασίας για την online παρακολούθηση του πραγματικού ωραρίου των εργαζομένων, τις αλλαγές σε ωράρια και υπερωρίες στο δημόσιο, το ευέλικτο ωράριο με συμφωνία μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη κλπ. Και τέλος η ρύθμιση του κατώτατου μισθού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!