Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Πάπας Φραγκίσκος: Θα εμβολιαστώ σε λίγες ημέρες – αυτοκτονικός αρνητισμός το «όχι» στο εμβόλιο
[Protagon]: Πάπας Φραγκίσκος: Θα εμβολιαστώ σε λίγες ημέρες – αυτοκτονικός αρνητισμός το «όχι» στο εμβόλιο

[Protagon]: Πάπας Φραγκίσκος: Θα εμβολιαστώ σε λίγες ημέρες – αυτοκτονικός αρνητισμός το «όχι» στο εμβόλιο

Ο πάπας Φραγκίσκος, 84 ετών πια, ανακοίνωσε ότι θα εμβολιαστεί «την ερχόμενη εβδομάδα». Αυτό έγινε γνωστό το Σάββατο στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5, εκτιμώντας μάλιστα ότι η εναντίωση στο εμβόλιο κατά της Covid-19 δείχνει έναν «αυτοκτονικό αρνητισμό».

«Την ερχόμενη εβδομάδα, θα αρχίσουμε εδώ (στο Βατικανό) να κάνουμε το εμβόλιο και έκλεισα ραντεβού, πρέπει να το κάνω», δηλώνει στη συνέντευξη αυτή που θα μεταδοθεί το βράδυ αύριο, Κυριακή, και αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Απέναντι στο εμβόλιο, «υπάρχει ένας αυτοκτονικός αρνητισμός που δεν μπορώ να εξηγήσω αλλά σήμερα πρέπει να εμβολιαστούμε».

«Πιστεύω ότι από ηθική άποψη όλοι πρέπει να εμβολιαστούν, είναι μια ηθική επιλογή, γιατί θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας, τη ζωή μας, αλλά και τη ζωή των άλλων», εξηγεί στη συνέντευξη αυτή.

«Όταν ήμουν παιδί, θυμάμαι ότι υπήρχε η επιδημία της πολιομυελίτιδας, εξαιτίας της οποίας πολλά παιδιά έμειναν παράλυτα και περιμέναμε απεγνωσμένα το εμβόλιο. Όταν βγήκε το εμβόλιο, το δίνανε με ζάχαρη», θυμάται ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. «Στη συνέχεια μεγαλώσαμε στη σκιά των εμβολίων, κατά της ιλαράς, κατά αυτού, κατά του άλλου, εμβόλια που κάνανε στα παιδιά».

«Δεν ξέρω γιατί λέει κάποιος: “Όχι, το εμβόλιο είναι επικίνδυνο”, αλλά αν οι γιατροί το παρουσιάζουν ως κάτι που μπορεί να είναι καλό, που δεν παρουσιάζει ιδιαίτερους κινδύνους, γιατί να μην το κάνουμε;» διερωτάται ο πάπας Φραγκίσκος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!