Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Παπαευαγγέλου: Οι συναντήσεις σε σπίτια παίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση κρουσμάτων
[Protagon]: Παπαευαγγέλου: Οι συναντήσεις σε σπίτια παίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση κρουσμάτων

[Protagon]: Παπαευαγγέλου: Οι συναντήσεις σε σπίτια παίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση κρουσμάτων

Επιδείνωση παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, καθώς τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια εκτιμώνται σε περισσότερα από 8.500, όπως ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την επίσημη ενημέρωση για την πανδημία, η οποία καθυστέρησε περίπου δύο ώρες από τον προγραμματισμό των 6 μ.μ. την Παρασκευή.

Η ίδια έκανε λόγο για «σημαντική αύξηση του κυλιόμενου μέσου όρου των επτά ημερών, από 625 κρούσματα ανά ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα, σε 892 την εβδομάδα που μας πέρασε».

Επίσης πρόσθεσε ότι ο μέσος όρος της θετικότητας των διενεργούμενων τεστ αυξήθηκε στο 2,3%.

Ο χάρτης κοκκίνισε ξανά σε πολλές περιοχές της χώρας, είπε η κυρία Παπαευαγγέλου. «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που θα μπορούσε να ξεφύγει, να οδηγήσει σε μια εκθετική αύξηση κρουσμάτων. Ακόμα και μέσα σε περιφερειακές ενότητες με καλύτερους επιδημιολογικούς δείκτες, υπάρχουν δήμοι με ιδιαίτερα επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο».

Αναφερόμενη στους Δήμους Πατρέων και Χαλκιδέων, τόνισε ότι εμφανίζουν «εκθετική αύξηση κρουσμάτων, ιδιαίτερα ανησυχητική» και προσέθεσε ότι «οι περιοχές αυτές ανησυχούν ιδιαίτερα την Επιτροπή των Επιδημιολόγων, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει πολλή μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα».

Κατά τα άλλα, η εικόνα της επιδημίας είναι παρόμοια στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ενδοοικογενειακή διασπορά

Τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως την ηλικιακή ομάδα από 25 έως 44 ετών, το οποίο συνεπάγεται, όπως εξήγησε η καθηγήτρια ότι «σήμερα, τώρα που μιλάμε, έχουμε ενδοοικογενειακή διασπορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!