Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Παπαευαγγέλου: Οι νέοι που επιστρέφουν από διακοπές φέρνουν τον ιό στο σπίτι
[Protagon]: Παπαευαγγέλου: Οι νέοι που επιστρέφουν από διακοπές φέρνουν τον ιό στο σπίτι

[Protagon]: Παπαευαγγέλου: Οι νέοι που επιστρέφουν από διακοπές φέρνουν τον ιό στο σπίτι

Οι ξένοιαστες μέρες των διακοπών, δυστυχώς για πολλούς πολίτες έχουν άσχημο τέλος, καθώς επιστρέφοντας στο σπίτι μεταδίδουν τον ιό στους συγγενείς, αλλά και στους συνεργάτες τους στον επαγγελματικό χώρο.

Αυτό προέκυψε από την ιχνηλάτηση, όπως ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την τακτική ενημέρωση της Πέμπτης.

Η ίδια ανέφερε ότι πλέον η διασπορά του κορονοϊού είναι παντού και αυξητική τάση εμφανίζει το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρα μας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων είναι πλέον κάτω των 39 ετών σύμφωνα με την καθηγήτρια.

Αλλωστε, ο δείκτης θετικότητας εκτινάχτηκε από τον Ιούνιο καθώς ενώ ήταν στο 1,3%, σήμερα αγγίζει το 3,5%.

Επίσης, υπάρχουν πολλά ορφανά κρούσματα, που σημαίνει ότι την εβδομάδα που πέρασε αυξήθηκε ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσούν και δεν γνωρίζουν από που κόλλησαν.

Και ενώ το 59% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, βλέπουμε μεγάλη αύξηση λόγω της ινδικής μετάλλαξης (Δέλτα). Κάτι που σημαίνει ότι ο ιός είναι έξυπνος και αρκετά επιθετικός, όπως σχολίασε.

Νοσηλείες

Ωστόσο, «έχει μειωθεί ο μέσος όρος των ασθενών, κάτι που σημαίνει ότι δεν επιβαρύνεται το σύστημα υγείας», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Σήμερα, ένας στους δύο νοσηλευόμενους είναι κάτω των 54 ετών, όταν στο τέλος του περασμένου Μαρτίου, ένας στους επτά ήταν άνω των 57 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!