Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η πανδημία ξεσκέπασε τον καλά κρυμμένο εθνικισμό των Σουηδών
[Protagon]: Η πανδημία ξεσκέπασε τον καλά κρυμμένο εθνικισμό των Σουηδών

[Protagon]: Η πανδημία ξεσκέπασε τον καλά κρυμμένο εθνικισμό των Σουηδών

Δύο χώρες, δύο διαφορετικές προσεγγίσεις της πανδημίας, συναντήθηκαν στους διαδρόμους της Cop26, της μεγάλης συνόδου για το κλίμα, που έγινε στη Γλασκώβη. Στην αντιπροσωπεία των Σουηδών, υπό τον απερχόμενο πρωθυπουργό Λεβέν, ήταν όλοι χωρίς μάσκα. Σε αυτή των Γάλλων, υπό τον πρόεδρο Μακρόν, ήταν όλοι με μάσκα.

Τα αποτελέσματα φάνηκαν λίγες ημέρες αργότερα, όταν εντοπίστηκε μέλος της σουηδικής αντιπροσωπείας που ήταν θετικό στον κορονοϊό. Ακόμη και αν τα κοινωνικά δίκτυα ζητούσαν την απόλυση του επιδημιολόγου Αντερς Τέγκνελ, ο οποίος σχεδίασε τη στρατηγική της Σουηδίας κατά του κορονοϊού, η θέση του μοιάζει ακλόνητη.

Ωστόσο, οι εκθέσεις της επιτροπής που συντονίζει την απάντηση της Σουηδίας στην πανδημία περιγράφουν μια εικόνα που δεν κολακεύει ιδιαίτερα την κυβέρνηση.

Η δεύτερη έκθεση της επιτροπής, έπειτα από μία τον Ιούνιο, μιλά ανοιχτά για μέτρα που ήταν ανεπαρκή ακόμη και για «απόλυτη αποτυχία» την άνοιξη του 2020, στο ξέσπασμα της πανδημίας.

Αυτό στο οποίο επικεντρώνει την προσοχή της η γαλλική εφημερίδα Le Monde είναι η επιλογή της Σουηδίας να μην αποφασίσει τη χρήση μάσκας σε καμία φάση της πανδημίας.

Η κεντρική αρχή δημόσιας υγείας στη Σουηδία εξαρχής είχε συστήσει να μη χρησιμοποιούν οι πολίτες μάσκα, κυρίως γιατί πολλοί τη φορούν με λανθασμένο τρόπο (άρα δεν έχει καμία χρησιμότητα) ή την ξεχνούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!