Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η πανδημία και το Ιντερνετ απειλούν τα γαλλικά βιβλιοπωλεία
[Protagon]: Η πανδημία και το Ιντερνετ απειλούν τα γαλλικά βιβλιοπωλεία

[Protagon]: Η πανδημία και το Ιντερνετ απειλούν τα γαλλικά βιβλιοπωλεία

Τα πολλαπλά μέτωπα απέναντι στα οποία δίνουν αγώνα τα βιβλιοπωλεία στη Γαλλία καταδεικνύει η περίπτωση της αλυσίδας Gibert Jeune, η οποία αναγκάζεται να κλείσει ένα από τα εμβληματικά της υποκαταστήματα στο κέντρο του Παρισιού.

Η πανδημία χτύπησε σκληρά τα βιβλιοπωλεία και στη Γαλλία. Παρά τις εκκλήσεις των βιβλιοπωλών να εξαιρεθούν από το δεύτερο lockdown από τα τέλη Οκτωβρίου, τα καταστήματα έκλεισαν, όπως είχε συμβεί και την άνοιξη. Για πολλά ήταν σχεδόν η χαριστική βολή.

Οι πωλήσεις στα Gibert Jeune έπεσαν κατά 60% και για τον λόγο αυτόν η μητρική εταιρεία αποφάσισε να κλείσει το εμβληματικό κατάστημα στον αριθμό 5 της πλατείας Σαν-Μισέλ, γιατί ο ιδιοκτήτης του κτιρίου θα το πουλήσει.

Η ιστορία των Gibert Jeune άρχισε το 1886, από ένα πάγκο στις όχθες του Σηκουάνα, σύντομα όμως επεκτάθηκε με πολλά καταστήματα στο Πέμπτο Διαμέρισμα της Πόλης, τα οποία πωλούσαν καινούργια και μεταχειρισμένα βιβλία. Γρήγορα έγινε ένα από τα σημεία αναφοράς στο Καρτιέ Λατέν, τη γειτονιά των φοιτητών, των διανοούμενων και της Σορβόννης.

Στο εξαώροφο βιβλιοπωλείο συνέρρεαν φοιτητές που επιθυμούσαν να αγοράσουν φθηνά και από δεύτερο χέρι βιβλία λίγο πριν αρχίσει το ακαδημαϊκό έτος.

Πριν ακόμη από την πανδημία, οι κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων είχαν περιορίσει την κίνηση σε αυτό το κομμάτι του Παρισιού, γράφει o Guardian .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!