Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Παναγιωτόπουλος: Η συμφωνία με τη Γαλλία περιλαμβάνει και θαλάσσιες περιοχές
[Protagon]: Παναγιωτόπουλος: Η συμφωνία με τη Γαλλία περιλαμβάνει και θαλάσσιες περιοχές

[Protagon]: Παναγιωτόπουλος: Η συμφωνία με τη Γαλλία περιλαμβάνει και θαλάσσιες περιοχές

Την πλήρη ικανοποίησή του για την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας και την απόκτηση τριών φρεγατών Belharra για το Πολεμικό Ναυτικό εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «η κοινή γνώμη αντιδρά θετικά στην ανακοίνωση της συμφωνίας. Είχαμε τη χαρά να υπογράψουμε στο Παρίσι αυτή την αμυντική συμφωνία που είναι πέρα και πάνω από την πρόσκτηση τριών σύγχρονων φρεγατών Belharra».

«Το σύνθημα Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία είναι παλιό αλλά απηχεί με τρόπο πολύ χαρακτηριστικό τόσο την ισχυρή συμμαχική σχέση των δύο χωρών όσο και τη φιλική σχέση των δύο λαών». πρόσθεσε.

Για την αμυντική συνδρομή που εξασφαλίζει η χώρα μας, ο υπουργός εξήγησε ότι η συμφωνία εκτείνεται σε τέσσερα μέρη. «Αυτό που έχει να κάνει με τη στρατηγική συνεργασία. Αυτό που έχει να κάνει με τη συνεργασία στην εξωτερική πολιτική. Με συνεχείς διαβουλεύσεις στελεχών των δύο υπουργείων προκειμένου να αναλύονται οι γεωπολιτικές εξελίξεις, να καταλήγουμε σε κοινούς τόπους.

» Σε επίπεδο στρατιωτικής συνεργασίας ώστε να αναπτυχθεί μια κοινή στρατιωτική κουλτούρα και διακλαδικότητα μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, που ούτως ή άλλως έχουν έρθει πολύ κοντά μέσα από την πρόσκτηση των Rafale και τις συνεκπαιδεύσεις σε επίπεδο Πολεμικού Ναυτικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!