Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Παναγιωτόπουλος: Γιατί πρέπει να στείλουμε στρατό στο Σαχέλ – και θα στείλουμε
[Protagon]: Παναγιωτόπουλος: Γιατί πρέπει να στείλουμε στρατό στο Σαχέλ – και θα στείλουμε

[Protagon]: Παναγιωτόπουλος: Γιατί πρέπει να στείλουμε στρατό στο Σαχέλ – και θα στείλουμε

Απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήματα που προέκυψαν για τη κυρωθείσα από τη Βουλή συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας και απασχόλησαν τη δημόσια σφαίρα, έδωσε το Σάββατο, με συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» , ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Μάνο Χαραλαμπάκη, ο υπουργός Άμυνας περιγράφει το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων για τις τρεις φρεγάτες (email protected) —και το πώς από την άρνηση της Αθήνας να προχωρήσει στην απόκτησή τους το 2020, φτάσαμε στη νέα «αγορά του αιώνα»—, ενώ ξεκαθαρίζει και το θέμα της αποστολής ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη ζώνη του Σαχέλ στην Αφρική.

«Η αγορά καινούργιων φρεγατών δεν είναι απλή υπόθεση», λέει σε ένα σημείο της συνέντευξης, ο κ. Παναγιωτόπουλος, για να εξηγήσει ακολούθως: «Η (email protected) έχει προταθεί ως λύση από τους Γάλλους ήδη από τον Φεβρουάριο 2016, πριν καν οριστικοποιηθεί η τελική διαμόρφωση του πλοίου από την κατασκευάστρια εταιρεία. Οι διαπραγματεύσεις για την αγορά δύο πλοίων είχαν διάρκεια τεσσάρων και πλέον ετών. Οταν τον Αύγουστο του 2020 κρίναμε ότι η τελική προσφορά ήταν οικονομικά ασύμφορη με βάση τις δυνατότητες και τον σχεδιασμό μας, παγώσαμε τη διαπραγμάτευση και αναζητήσαμε και άλλες προτάσεις από άλλες χώρες, πάντοτε με γνώμονα τις απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού. Αυτός ο άτυπος ανταγωνισμός είχε ως τελικό αποτέλεσμα μία επιλογή ιδανική για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού και ιδιαίτερα ελκυστική ως προς το τελικό τίμημα και το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των πλοίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!