Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Παγκόσμια κινητοποίηση υπέρ των αμβλώσεων
[Protagon]: Παγκόσμια κινητοποίηση υπέρ των αμβλώσεων

[Protagon]: Παγκόσμια κινητοποίηση υπέρ των αμβλώσεων

Ο φλαμανδός πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρο είναι ένας από τους συνυπογράφοντες μία επιστολή για την υπεράσπιση του δικαιώματος των γυναικών να διαχειρίζονται το σώμα τους κατά βούληση και στην περίπτωση της εγκυμοσύνης και της κύησης.

Το κείμενο υποστηρίζει το παγκόσμιο δικαίωμα των γυναικών σε ασφαλείς αμβλώσεις, ενώ παράλληλα ζητάει την άμεση επαναλειτουργία των σχετικών κλινικών για εκτρώσεις, οι οποίες παραμένουν προσωρινά κλειστές, όπως σημειώνει ο Guardian .

Εκτός του Ντε Κρο, την επιστολή υπογράφουν υπουργοί από τη Γαλλία, τον Καναδά, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ολλανδία. Οι υπογράφοντες λένε ότι η άμβλωση πρέπει να θεωρείται απαραίτητη υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης και ζητούν παγκόσμια εκστρατεία για τη διακίνηση «πραγματικών και αμερόληπτων πληροφοριών», ώστε οι γυναίκες και τα κορίτσια να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και να κατανοούν τις επιλογές τους.

Η επιστολή –που δημοσιεύτηκε από το αντι-Τραμπ αφετηρίας κίνημα SheDecides – απαιτεί εφαρμογή των επικείμενων αναθεωρημένων κατευθυντήριων γραμμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την άμβλωση και συγχρόνως έγκριση της χρήσης ενός συγκεκριμένου φαρμάκου που την εξυπηρετεί και δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε όλες τις χώρες.

«Καμία γυναίκα δεν πρέπει να εξαναγκάζεται να εγκυμονεί ένα ανεπιθύμητο έμβρυο, καμία γυναίκα δεν πρέπει να πεθάνει λόγω εγκυμοσύνης ή τοκετού. Το θεμέλιο ενός δίκαιου και ισότιμου κόσμου είναι το δικαίωμα καθεμιάς να αποφασίζει για το δικό της σώμα. Κάθε γυναίκα παντού στον κόσμο έχει το δικαίωμα σε ασφαλή, νόμιμη έκτρωση, σε υγειονομική περίθαλψη, ολοκληρωμένη εκπαίδευση σεξουαλικότητας και αντισύλληψης» λέει η επιστολή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!