Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Παγκόσμια εκπαίδευση, το πιο μεγάλο θύμα του κορονοϊού
[Protagon]: Παγκόσμια εκπαίδευση, το πιο μεγάλο θύμα του κορονοϊού

[Protagon]: Παγκόσμια εκπαίδευση, το πιο μεγάλο θύμα του κορονοϊού

Μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης για κλείσιμο όλων των σχολείων, των πανεπιστημίων και των λοιπών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, αποκαλύφθηκε πως μεταξύ των πολλών θυμάτων του νέου κορονοϊού συγκαταλέγεται αναμφίβολα και η εκπαίδευση, όχι μόνον η ιταλική, αλλά η παγκόσμια, δεδομένου ότι η επέλαση του Covid-19 έχει φέρει τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα σχεδόν 300 εκατ. μαθητών και μαθητριών σε ολόκληρο τον κόσμο – και ο αριθμός θα μεγαλώσει.

Δεν είναι συμπτωματικό ότι την Παρασκευή η ελληνίδα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τη διεξαγωγή έκτακτης σύσκεψης των υπουργών Παιδείας της ΕΕ, προκειμένου να συζητηθούν οι επιπτώσεις του κορονοϊού στην εκπαίδευση στα κράτη-μέλη.

Πριν από λίγες εβδομάδες, μόνον οι κινεζικές αρχές είχαν προβεί στο «δραστικό» μέτρο του κλεισίματος των σχολείων. Σήμερα, ωστόσο, λόγω της περαιτέρω διάδοσης του ιού ανά την υφήλιο, περισσότερες από 20 χώρες σε τρεις ηπείρους έχουν ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας (μερική ή ολική) των σχολείων τους, γεγονός που ανάγκασε τους αρμόδιους για την εκπαίδευση αξιωματούχους του ΟΗΕ να κάνουν λόγο για «άνευ προηγουμένου» διατάραξη στην παγκόσμια εκπαίδευση.

Πλέον κλειστά σχολεία υπάρχουν, μεταξύ πολλών άλλων χωρών, στη Νότια Κορέα, στο Ιράν, στο Πακιστάν, στην Ιαπωνία, στην Ιταλία, στη Γαλλία αλλά και στην Ελλάδα –καθολικά σε σε τρεις πληττόμενους νομούς, Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο, αλλά και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη– με τους μαθητές και τις μαθήτριες να παραμένουν στα σπίτια τους είτε για λίγες ημέρες είτε για ολόκληρες εβδομάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!