Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Οταν ο ωκεανός πήρε φωτιά… – Πυρκαγιά σε υποβρύχιο αγωγό φυσικού αερίου στο Μεξικό
[Protagon]: Οταν ο ωκεανός πήρε φωτιά… – Πυρκαγιά σε υποβρύχιο αγωγό φυσικού αερίου στο Μεξικό

[Protagon]: Οταν ο ωκεανός πήρε φωτιά… – Πυρκαγιά σε υποβρύχιο αγωγό φυσικού αερίου στο Μεξικό

Πυρκαγιά στην επιφάνεια του ωκεανού, δυτικά της χερσονήσου Γιουκατάν του Μεξικού, κατασβέστηκε νωρίς την Παρασκευή, ανακοίνωσε η μεξικανική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex, τονίζοντας πως μια διαρροή αερίου σε υποβρύχιο αγωγό προκάλεσε την πυρκαγιά μέσα στο νερό, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο που έγιναν viral στο διαδίκτυο.

Μεγάλες πορτοκαλί φλόγες ξεπηδούσαν από το νερό μοιάζοντας με λιωμένη λάβα σε μικρή απόσταση από πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου της Pemex.

Η πυρκαγιά, που χρειάστηκε περισσότερες από πέντε ώρες για να κατασβεστεί πλήρως, σύμφωνα με την πετρελαϊκή εταιρεία, ξεκίνησε μέσα σε υποβρύχιο αγωγό που συνδέεται με πλατφόρμα στο κοίτασμα Κου Μάλουμπ Ζάαπ, το πιο σημαντικό της Pemex, στη νότια άκρη του Κόλπου του Μεξικού.

Η Pemex τόνισε ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και πως η παραγωγή δεν επηρεάστηκε μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς περίπου στις 5:15 τα ξημερώματα, τοπική ώρα. Η πυρκαγιά είχε κατασβεστεί πλήρως μέχρι τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής.

Η Pemex, που έχει μακρό ιστορικό μεγάλων βιομηχανικών ατυχημάτων σε εγκαταστάσεις της, πρόσθεσε ότι έκλεισε τις βαλβίδες του αγωγού διαμέτρου 12 ιντσών.

Ο επικεφαλής της μεξικανικής ρυθμιστικής αρχής για την πετρελαϊκή ασφάλεια, επισήμανε στο Twitter ότι το συμβάν «δεν προκάλεσε καμία διαρροή», ωστόσο δεν εξήγησε τι φλεγόταν στην επιφάνεια του νερού.

Από το Κου Μάλουμπ Ζάαπ παράγεται η μεγαλύτερη ποσότητα αργού πετρελαίου της Pemex, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 40% της ημερήσιας παραγωγής σχεδόν 1,7 εκατομμυρίων βαρελιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!