Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: H ώρα της κρίσης για τον Ζόραν Ζάεφ
[Protagon]: H ώρα της κρίσης για τον Ζόραν Ζάεφ

[Protagon]: H ώρα της κρίσης για τον Ζόραν Ζάεφ

Στα Σκόπια η Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης μια εξαιρετικά κρίσιμη συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα τη συζήτηση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ που κατέθεσε η αντιπολίτευση.

Η συζήτηση ξεκίνησε, διεκόπη και αναμενόταν να συνεχιστεί λίγο έπειτα –στο τέλος της ο Ζάεφ θα μάθαινε αν θα παραμείνει ή όχι στη θέση του πρωθυπουργού.

Για να εγκριθεί η πρόταση μομφής πρέπει να ψηφιστεί από την πλειοψηφία, δηλαδή από τουλάχιστον 61 βουλευτές από τους 120 που αριθμεί το σύνολο της Βουλής της χώρας. Ξεκινώντας η συνεδρίαση ήταν ακόμα ασαφές εάν η ετερόκλητη αντιπολίτευση μπορούσε να συγκεντρώσει τον αριθμό αυτό των βουλευτών για την ανατροπή της κυβέρνησης Ζάεφ.

Στην αίθουσα της Βουλής δεν παρευρίσκονται οι βουλευτές των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, οι οποίοι, αναμενόταν να απέχουν από τη συνεδρίαση.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ήταν παρόντες 60 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης που υποστηρίζουν την πρόταση μομφής. Από τις τάξεις της αντιπολίτευσης έλειπε ένας βουλευτής του μικρού αλβανικού κόμματος BESA, ο οποίος γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετάσχει στην σημερινή συνεδρίαση.

Ο Ζόραν Ζάεφ, μετά τη βαριά ήττα του κόμματός του στις δημοτικές εκλογές στις 31 Οκτωβρίου, είχε γνωστοποιήσει ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη και παραιτείται από πρωθυπουργός της χώρας και αρχηγός του κόμματός του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!