Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Και όμως, ο Τζόνσον ακυρώνει τη συμφωνία για το Brexit!
[Protagon]: Και όμως, ο Τζόνσον ακυρώνει τη συμφωνία για το Brexit!

[Protagon]: Και όμως, ο Τζόνσον ακυρώνει τη συμφωνία για το Brexit!

Το Brexit είναι κατόρθωμα του Μπόρις Τζόνσον, δεν είναι έτσι; Αυτός δεν το πέτυχε; Δεν πρέπει να το σεβαστεί; Και όμως, το τελευταίο νομοσχέδιο του βρετανού πρωθυπουργού αναιρεί επί της ουσίας τη συμφωνία για το Brexit και έχει προκαλέσει την οργή των Ευρωπαίων, ενώ συγχρόνως καταρρακώνει την αξιοπιστία του Ηνωμένου Βασιλείου. Απίθανα πράγματα!

Να τι έχει συμβεί. Ο Μπράντον Λιούις, υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας της βρετανικής κυβέρνησης, εμφανίστηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων και σε μάλλον αδιάφορο τόνο, σαν να μη συμβαίνει κάτι σπουδαίο, είπε ότι η κυβέρνηση προτείνει παραβίαση του διεθνούς δικαίου! Και όντως έτσι είναι, πρόκειται για παραβίαση των συμπεφωνημένων με την ΕΕ όσον αφορά τη Βόρεια Ιρλανδία.

Η κυβέρνηση Τζόνσον λέει τώρα ότι εκείνα για τα οποία νωρίτερα είχε καυχηθεί δεν είναι και πολύ της προκοπής, πρέπει να ανατραπούν, με αντικανονικό τρόπο κιόλας. Ελλείψει άλλου, κομψότερου τρόπου, τον ρόλο του ανατροπέα εκλήθη να επωμιστεί η εθνική νομοθεσία. Για τις κοινοβουλευτικές μανούβρες του με τις διεθνείς απολήξεις, κάποιος θα μπορούσε να κατηγορήσει τον Τζόνσον και για τσαρλατανισμό ακόμη.

Ετσι ο Λιούις είπε ότι οι αλλαγές που εισάγονται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα υπερισχύσουν των πτυχών της συμφωνίας αποχώρησης και ως εκ τούτου θα παραβιάσουν το διεθνές δίκαιο, όμως με… «πολύ συγκεκριμένο τρόπο και περιορισμένο πεδίο εφαρμογής». Από αυτό το ιδιότυπο «ολίγον έγκυος» του Λιούις το πλήγμα στο διεθνές κύρος της Βρετανίας είναι μεγάλο, αφού εμφανίζεται ως αναξιόπιστο κράτος που δεν τιμά την υπογραφή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!