Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ολομέλεια ΣτΕ: Επιστρέφεται το διαβατήριο στον Βαγγέλη Μαρινάκη
[Protagon]: Ολομέλεια ΣτΕ: Επιστρέφεται το διαβατήριο στον Βαγγέλη Μαρινάκη

[Protagon]: Ολομέλεια ΣτΕ: Επιστρέφεται το διαβατήριο στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας επιστρέφεται το διαβατήριο που είχε αφαιρεθεί από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, έπειτα από ποινική δίωξη που του είχε ασκηθεί σε βαθμό κακουργήματος.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο, έκρινε, με την υπ’ αριθμ. 357/2020 απόφασή της, ότι ναι μεν είναι κατ’ αρχήν συνταγματικώς ανεκτές οι διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 25/2004 που καθορίζουν τους κανόνες για τη μη χορήγηση ή αφαίρεση διαβατηρίου από πολίτη σε περίπτωση ασκήσεως εις βάρος του ποινικής διώξεως για κακούργημα ή για κάποια πλημμελήματα, αλλά εάν το αρμόδιο δικαστικό όργανο κρίνει, εν όψει νεότερων δεδομένων που ανέκυψαν, ότι δεν δικαιολογείται πλέον η διατήρηση σε ισχύ της απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα, τότε δεν είναι συνταγματικά νοητό να μην επιστραφεί το διαβατήριο και μάλιστα σε αόριστο βάθος χρόνου.

Ο κ. Μαρινάκης είχε προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ζητώντας να ανασταλεί και να ακυρωθεί η απόφαση της διεύθυνσης διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. να μην του επιστραφεί το διαβατήριο.

Η διεύθυνση διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. είχε αφαιρέσει το διαβατήριο από τον εφοπλιστή μετά την άσκηση εις βάρος του ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος και κατόπιν διάταξης του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με την οποία του είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η συγκεκριμένη εισαγγελική διάταξη δεν επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ζητά τον Ιούνιο του 2018 από την Αστυνομία την επιστροφή του διαβατηρίου, χωρίς ωστόσο το αίτημά του να γίνει αποδεκτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!