Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ολλανδία: O «τσιγκούνης» Μαρκ Ρούτε περικόπτει τους μισθούς της βασιλικής οικογένειας
[Protagon]: Ολλανδία: O «τσιγκούνης» Μαρκ Ρούτε περικόπτει τους μισθούς της βασιλικής οικογένειας

[Protagon]: Ολλανδία: O «τσιγκούνης» Μαρκ Ρούτε περικόπτει τους μισθούς της βασιλικής οικογένειας

Τον αποκαλούν «Τσιγκούνη του Βορρά» και ο Μαρκ Ρούτε είναι αλήθεια πως στέκεται στο ύψος του προσωνυμίου που του έχει αποδοθεί.

Ο ολλανδός πρωθυπουργός – που θυμίζουμε ότι κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, τον Ιούλιο, διαπραγματεύτηκε σκληρά με την Κομισιόν και τις χώρες του Νότου για να επιβάλει τις απαιτήσεις του, δηλαδή να μειώσει τις επιχορηγήσεις και να εισαγάγει ένα «φρένο έκτακτης ανάγκης» για το Ταμείο Ανάκαμψης ελέω της πανδημίας – βάζει χέρι (και… μαχαίρι) μέχρι και στους μισθούς της βασιλικής οικογένειας.

Ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ και η βασίλισσα Μαξίμα, μαζί με τα τρία παιδιά τους έχουν λαμβάνειν ετησίως έναν υπέρογκο μισθό εν είδει «επιδόματος» που τους το παρέχει το ίδιο το κράτος.

Μάλιστα, σύμφωνα με την παραδοσιακή οικονομική ρήτρα, η οικογένεια κάθε χρόνο βλέπει το επίδομά της αυτό να αυξάνεται κατά 5%!

Όχι για του χρόνου όμως, όπως φαίνεται, καθώς ο Ρούτε, σε μια απόπειρα να δώσει το παράδειγμα της οικονομικής πειθαρχίας στους συμπατριώτες του, σκεφτεται να «παγώσει» της ετήσιες αυξήσεις στα μοναρχικά επιδόματα.

Αν ισχύσει η… έννομη τάξη και μαζί η αύξηση του 5%, τότε η βασιλική οικογένεια θα έχουν συνολικό ετήσιο «επίδομα» κοντά στα 7,2 εκατ. ευρώ – είναι η πιο «ακριβή» οικογένεια μοναρχών σε όλη την Ευρώπη καθώς κοστίζει στον ολλανδό φορολογούμενο περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, εξαιρουμένης της ασφάλειάς τους, την οποία πληρώνουν οι ίδιοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!