Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ολυμπία Οδός: Στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος Λυκοποριάς στην Κορίνθου – Πατρών
[Protagon]: Ολυμπία Οδός: Στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος Λυκοποριάς στην Κορίνθου – Πατρών

[Protagon]: Ολυμπία Οδός: Στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος Λυκοποριάς στην Κορίνθου – Πατρών

Κατόπιν ενεργειών του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου, παραδόθηκε την Παρασκευή προς χρήση από τους πολίτες, ο ανισόπεδος κόμβος Λυκοποριάς στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών.

Πέρα από την οδική σύνδεση της περιοχής με τον αυτοκινητόδρομο, το έργο – σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου- αναβαθμίζει την τεχνική υποδομή, μέσω της νέας κατασκευής γεφύρωσης του ρέματος Σκουπέικου στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών. Παράλληλα, αναβαθμίζει και την οδική υποδομή με την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στη συμβολή του κλάδου εξόδου του ανισόπεδου κόμβου με την παλαιά Εθνική Οδό.

Για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου χρειάστηκε η καθαίρεση της υφιστάμενης από τη δεκαετία του ’60 γέφυρας, στη θέση της οποίας κατασκευάστηκε νέα Γέφυρα του ρέματος Σκουπέικου.

Με την παράδοση σε κυκλοφορία του νέου ανισόπεδου κόμβου Λυκοποριάς συντομεύεται η πρόσβαση προς δεκάδες παραθαλάσσιους και ορεινούς προορισμούς της περιοχής, καθώς αποφεύγεται η περιπορεία από την παλαιά Εθνική Οδό μέσω των γειτονικών κόμβων Ξυλοκάστρου και Δερβενίου, ενώ παράλληλα αυξάνεται η οδική ασφάλεια καθώς μειώνεται η διανυόμενη απόσταση εκτός του αυτοκινητόδρομου.

Σε ανακοίνωση της η εταιρεία Ολυμπία Οδός διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να δουλεύει εντατικά για να λειτουργεί και να συντηρεί έναν αυτοκινητόδρομο υψηλών προδιαγραφών που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες με γνώμονα την ασφάλεια, την ταχύτητα και την άνεση οδηγών και ταξιδιωτών

Επιπρόσθετα τα έργα ανάπλασης στο δήμο Ξυλόκαστρου περιλαμβάνουν: δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, πλακοστρώσεις – περιφράξεις των γηπέδων, δημιουργία περιμετρικού δρόμου μεταξύ γηπέδου και ρέματος με νέα περίφραξη και φωτισμό όλων αυτών των σημείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!