Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ολάντ: Οι επιθετικές στρατηγικές της Τουρκίας μπορεί να έχουν συνέπειες και συνέχειες
[Protagon]: Ολάντ: Οι επιθετικές στρατηγικές της Τουρκίας μπορεί να έχουν συνέπειες και συνέχειες

[Protagon]: Ολάντ: Οι επιθετικές στρατηγικές της Τουρκίας μπορεί να έχουν συνέπειες και συνέχειες

Αφιερωμένη στην Ευρώπη και τα σημεία που διχάζουν και δοκιμάζουν τη συνοχή της ήταν η ομιλία του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έλαβε μέρος στο συνέδριο του «Economist» στην Αθήνα.

Υπάρχουν πέντε σημεία, τόνισε στην παρέμβασή του την Τρίτη ο Φρανσουά Ολάντ, με το πρώτο να είναι το γεγονός ότι ορισμένα κράτη της ΕΕ θεωρούν πως οι ΗΠΑ εγγυώνται την ασφάλειά τους, ενώ την ίδια στιγμή, άλλα κράτη θεωρούν ότι η Ουάσιγκτον έχει αποστασιοποιηθεί από την προστασία της Ευρώπης.

«Η αμυντική Ευρώπη σήμερα δεν έχει κάνει σοβαρά βήματα» σχολίασε επ’ αυτού ο γάλλος πρώην πρόεδρος.

Το δεύτερο πρόβλημα αφορά το ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών, με τον Φρανσουά Ολάντ να επικαλείται την περίπτωση της Λέσβου.

«Υπάρχουν κράτη που αρνούνται να υποδεχτούν πρόσφυγες. Το είχα βιώσει ως Πρόεδρος άλλωστε όταν το 2015 είχαμε τα κύματα τα σημαντικά κύματα των μεταναστών. Υπάρχουν χώρες που υποδέχονται μετανάστες, όπως η Γερμανία με τον δικό τους τρόπο, και κράτη που δεν ήθελαν να υποδεχτούν πρόσφυγες στα εδάφη τους. Αυτό δεν έχει αλλάξει για κάποια κράτη. Και θα δούμε αν είχαμε νέα κύματα προσφύγων, θα ήμασταν αντιμέτωποι με το ίδιο αδιέξοδο», είπε.

Ενα άλλο ζήτημα που έθιξε αφορά τις σχέσεις ΕΕ και Ρωσίας, εκτιμώντας ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται εδώ και καιρό σε συσχετισμό δυνάμεων με τη Δύση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!