Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Τα οκτώ μέτρα που εισηγήθηκαν οι επιδημιολόγοι για την Αττική
[Protagon]: Τα οκτώ μέτρα που εισηγήθηκαν οι επιδημιολόγοι για την Αττική

[Protagon]: Τα οκτώ μέτρα που εισηγήθηκαν οι επιδημιολόγοι για την Αττική

Μέτρα «Πάρου» για ολόκληρη την Αττική πρότειναν αρχικά οι επιδημιολόγοι στην κυβέρνηση, καθώς όχι μόνο ο ημερήσιος αριθμός νέων μολύνσεων από κορονοϊό είναι σταθερά υψηλός στην περιοχή, αλλά και οι Εντατικές που έχουν διατεθεί για ασθενείς με Covid έχουν 60% πληρότητα.

Ωστόσο, τα μέτρα, που πιθανότατα θα ανακοινωθούν στις 6 μ.μ. από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, δεν θα είναι τόσο αυστηρά, καθώς η πολιτική ηγεσία λαμβάνει τις προτάσεις, αλλά αναζητά το ισοζύγιο μεταξύ της μείωσης των κρουσμάτων και των προβλημάτων που μπορούν να προκαλέσουν στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αρμόδιοι δεν έχουν καταλήξει ακόμη στη δέσμη μέτρων.

Την ίδια στιγμή, σήμερα, Τρίτη λήγουν όλες οι απαγορεύσεις για τις εισόδους ξένων πολιτών στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει άμεσα να γίνει ο σχεδιασμός σύμφωνα με τα νεότερα επιδημιολογικά φορτία της κάθε χώρας και να ληφθούν οι αποφάσεις για το ποιες χώρες θα μπορούν να επισκέπτονται την Ελλάδα με καραντίνα, με τεστ, ή απλώς θα γίνεται στους πολίτες τους δειγματοληπτικός έλεγχος.

Η μοναδική απόφαση που έχει ληφθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, είναι για την Αλβανία, για την οποία ανανεώθηκε για ακόμη 15 ημέρες η καραντίνα.

Εκτός από τις αποφάσεις που αφορούν για ποιες χώρες αίρονται τα μέτρα και για ποιες γίνονται πιο αυστηρά, ο όγκος των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) που πρέπει να εκδοθούν σε μία ημέρα για να ισχύσουν άμεσα τα μέτρα, είναι τεράστιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!