Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: «Οχι» από τον Μακρόν για lockdown σε ανεμβολίαστους
[Protagon]: «Οχι» από τον Μακρόν για lockdown σε ανεμβολίαστους

[Protagon]: «Οχι» από τον Μακρόν για lockdown σε ανεμβολίαστους

Η Γαλλία δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών που επιβάλλουν lockdown στους ανεμβολίαστους πολίτες, λόγω της επιτυχίας του μέτρου του πιστοποιητικού ανοσίας που έχει θέσει σε εφαρμογή η γαλλική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Η Ευρώπη έχει γίνει ξανά το επίκεντρο της πανδημίας, όπως γράφει το Reuters , ωθώντας ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία και η Αυστρία, να επαναφέρουν τα περιοριστικά μέτρα ενόψει των Χριστουγέννων. Μάλιστα, η Αυστρία ανακοίνωσε καθολικό lockdown την Παρασκευή (εδώ ), αλλά και υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους από την 1η Φεβρουαρίου.

«Εκείνες οι χώρες που επιβάλλουν lockdown στους ανεμβολίαστους, είναι εκείνες που δεν έχουν θέσει σε εφαρμογή το πιστοποιητικό ανοσίας. Συνεπώς, αυτό το μέτρο δεν είναι απαραίτητο στη Γαλλία», δήλωσε την Πέμπτη ο Μακρόν στην εφημερίδα La Voix du Nord.

Υπενθυμίζεται ότι Γαλλία και Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που εφάρμοσαν τα πιστοποιητικά ανοσίας ως υποχρεωτικά για την είσοδο στους κλειστούς χώρους.

Στη Γαλλία, μεταξύ των δραστηριοτήτων για τις οποίες είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό ανοσίας –δηλαδή η βεβαίωση που δείχνει ότι κάποιος είναι πλήρως εμβολιασμένος, έχει νοσήσει τους τελευταίες έξι μήνες ή έχει πρόσφατο αρνητικό τεστ– είναι τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι καφετέριες, οι κινηματογράφοι και τα υπεραστικά μέσα συγκοινωνίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!