Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: ΟAΣΕ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί Τραμπ για εκλογική απάτη
[Protagon]: ΟAΣΕ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί Τραμπ για εκλογική απάτη

[Protagon]: ΟAΣΕ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί Τραμπ για εκλογική απάτη

Οι ισχυρισμοί του Τραμπ περί νοθείας και απάτης στις αμερικανικές εκλογές είναι αβάσιμοι, τονιζει η διεθνής αποστολή εκλογικών παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OAΣΕ).

Η αποστολή του ΟΑΣΕ χαρακτήρισε την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας «ανταγωνιστική και με καλή διαχείριση» παρά τις «διοικητικές προκλήσεις» εξαιτίας της πανδημίας. Μάλιστα ο ΟΑΣΕ αναφέρει ότι οι επίμαχες δηλώσεις Τραμπ για ελλείμματα στο εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ ήταν αβάσιμες και συνέβαλαν στη διάβρωση της εμπιστοσύνης στη δημοκρατία. Σύμφωνα μάλιστα με την προκαταρκτική έκθεση της αποστολής, ο πρόεδρος Τραμπ «έδωσε την εντύπωση ότι αρνείται να αποδεχθεί μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας».

Το εκλογικό επιτελείου του Τραμπ έφθασε στο σημείο να διαδίδει φήμες περί «διασκορπισμένων ψηφοδελτίων», κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε αντιληπτό από τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ σε κομβικής σημασίας για το εκλογικό αποτέλεσμα πολιτείες, όπως η Πενσυλβάνια.

Η πρέσβης Ούρσουλα Γκατσέκ, εκ των εκλογικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ, δήλωσε στην Deutsche Welle ειδικά για την Πενσυλβάνια: «Δεν συνάντησα ούτε ένα αντίστοιχο περιστατικό στην Πενσυλβάνια. Υπήρξε μόνο η περίπτωση ενός ταχυδρόμου, ο οποίος ενώ ήταν καθοδόν προς τα σπίτια ψηφοφόρων, πέταξε έναν ταχυδρομικό σάκο που περιείχε ψηφοδέλτια. Αλλά αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι δεν έχουμε βρει στοιχεία που να πιστοποιούν συστημικές παραβάσεις κατά την συλλογή και καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σχολίασε η πρέσβης Γκατσέκ, κατάφερε ακόμη και την τελευταία στιγμή να πλήξει την αξιοπιστία των δημοκρατικών θεσμών, αλλά και να σπείρει αμφιβολίες στους πολίτες για την ίδια την εκλογική διαδικασία.

Αν και όπως είπε, θα ήταν τραβηγμένο να πούμε ότι ο Τραμπ έβλαψε την αμερικανική δημοκρατία με τη στάση του στις εκλογές, είναι γεγονός ότι υπονόμευσε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία.

«Αυτό είναι γεγονός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!