Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Ντον ΜακΚάλιν: Τι κάνει μια φωτογραφία αξέχαστη;
[Protagon]: Ντον ΜακΚάλιν: Τι κάνει μια φωτογραφία αξέχαστη;

[Protagon]: Ντον ΜακΚάλιν: Τι κάνει μια φωτογραφία αξέχαστη;

Στην έκθεση με τίτλο «Ντον ΜακΚάλιν», όπως είναι το όνομα του θρυλικού βρετανού φωτογράφου, που παρουσιάστηκε αρχικά στην Tate Britain και τώρα στην Tate Liverpool μέχρι τις 9 Μαΐου 2021, εκτίθενται μερικές από τις πιο σημαντικές φωτογραφίες των τελευταίων 60 χρόνων. Περισσότερες από 250 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, όλες εκτυπωμένες από τον ίδιο τον ΜακΚάλιν στον σκοτεινό του θάλαμο, παρουσιάζουν το εύρος και τα επιτεύγματα ολόκληρης της καριέρας του.

Η έκθεση περιλαμβάνει πολλές από τις πολεμικές φωτογραφίες του ΜακΚάλιν, μεταξύ άλλων από το Βιετνάμ, τη Βόρεια Ιρλανδία και πιο πρόσφατα από τη Συρία. Εστιάζει επίσης στη δουλειά που έκανε στην Αγγλία, καταγράφοντας σκηνές φτώχειας και από τη ζωή της εργατικής τάξης στο Ιστ Εντ του Λονδίνου και στον βιομηχανικό Βορρά, καθώς και μοναδικά τοπία του αγαπημένου του Σόμερσετ, όπου ζει.

Ο Ντον ΜκΚάλιν μπροστά από φωτογραφίες του στην έκθεση της Tate Britain

Ο σερ Ντον ΜακΚάλιν γεννήθηκε το 1935 και μεγάλωσε σε μια υποβαθμισμένη περιοχή του βόρειου Λονδίνου. Οι πρώτοι άνθρωποι που φωτογράφισε ήταν κολλητοί του που ανήκαν σε μια διαβόητη τοπική συμμορία. Η φωτογραφία του κατέληξε στον Observer και τότε, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, άρχισε μια μεγάλη καριέρα. Ο ΜακΚάλιν είναι ίσως ο σημαντικότερος πολεμικός φωτογράφος του Ηνωμένου Βασιλείου, εργαζόμενος κυρίως για το Sunday Times Magazine.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!