Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Το «Νταβός» μεταναστεύει από τις Αλπεις στη Σιγκαπούρη!
[Protagon]: Το «Νταβός» μεταναστεύει από τις Αλπεις στη Σιγκαπούρη!

[Protagon]: Το «Νταβός» μεταναστεύει από τις Αλπεις στη Σιγκαπούρη!

Από το 1971 έως και πέρυσι η καθιερωμένη ετήσια σύνοδος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ διεξαγόταν αυτήν την περίοδο, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, στο περίφημο Νταβός, ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα και πιο γνωστά αλπικά θέρετρα της Ελβετίας.

Εφέτος, ωστόσο, εξαιτίας του κορονοïού και της πανδημίας του, οι παγκόσμιοι ηγέτες και τα υπόλοιπα μέλη της διεθνούς πολιτικής, οικονομικής, επιχειρηματικής, ακαδημαϊκής και δημοσιογραφικής ελίτ δεν κατέλυσαν στα πολυτελή ξενοδοχεία του. Κορονοïού επιτρέποντος, η σύνοδος με φυσική παρουσία θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος του προσεχούς Μαΐου στη Σιγκαπούρη.

Δεδομένης, ωστόσο, της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επικρατεί ανά την υφήλιο, ο διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός διοργάνωσε την αποκαλούμενη The Davos Agenda , ένα διαδικτυακό φόρουμ με θέμα τις γνωστές παλιές (με πρώτη την κλιματική κρίση) και τις πολλές νέες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα στο σύνολό της. Οι εργασίες του συνεδρίου άρχισαν την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και πρόκειται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Πρώτο καρέ: το φουαγιέ του συνεδριακού κέντρου του Νταβός έρημο, στις 22 Ιανουαρίου εφέτος. Δεύτερο καρέ: ο Τραμπ μιλάει κατά τη διάρκεια των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στις 26 Ιανουαρίου του 2018 (REUTERS / Arnd Wiegmann / Carlos Barria)

Συμμετέχοντας το μεσημέρι της Δευτέρας σε συζήτηση με θέμα τη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας των κυβερνήσεων με τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καλύτερη διαχείριση της κρίσης του κορονοïού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα και στα διδάγματά της, προέτρεψε τους ομολόγους του και τις κυβερνήσεις τους να εμπιστεύονται και να ακολουθούν υποδείξεις των ειδικών και επισήμανε πως στην περίπτωση που χρειαστεί να λάβουν τολμηρές αποφάσεις, ειδικά εάν είναι επώδυνες οικονομικά, να το κάνουν νωρίς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!