Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Νησιά Φερόε: Κατακραυγή για τη σφαγή πάνω από 1.400 δελφινιών
[Protagon]: Νησιά Φερόε: Κατακραυγή για τη σφαγή πάνω από 1.400 δελφινιών

[Protagon]: Νησιά Φερόε: Κατακραυγή για τη σφαγή πάνω από 1.400 δελφινιών

Μία ακόμη χρονιά, μία ακόμη αναβίωση ενός βάρβαρου εθίμου στα Νησιά Φερόε.

Το φρικιαστικό έθιμο που χρονολογείται αιώνες πίσω είναι υπεύθυνο για τις σκληρές εικόνες που καταγράφονται με πάνω από 1.400 σφαγιασμένα δελφίνια.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, το έθιμο «έσπασε» φέτος κάθε προηγούμενο ρεκόρ με 1.428 νεκρά δελφίνια σε ένα Σαββατοκύριακο.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο καταγεγραμμένο αριθμό νεκρών δελφινιών από το έθιμο με το όνομα Grindadrap ή Grind στα Νησιά Φερόε. Οι κάτοικοι των νησιών συνήθως σκοτώνουν έως και 1.000 θαλάσσια θηλαστικά ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται εκεί.

Βίντεο που ανέβασαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης οι ακτιβιστές της Sea Shepherd έδειξαν εκατοντάδες σφαγμένα ζώα να κείτονται στην ακτογραμμή.

Τα δελφίνια οδηγούνται σε έναν κόλπο στην ακτή του νησιού Σκαλαφιορούρ όπου οι άνδρες περιμένουν να σκοτώσουν τα ζώα στα ρηχά με γάντζους, μαχαίρια και δόρατα, ως μέρος της τοπικής παράδοσης.

Διεθνή ΜΜΕ και Μη Κυβερνητικές οργανώσεις ζητούν εδώ και χρόνια να σταματήσει το βάρβαρο αυτό έθιμο. Ομως, για ακόμη μία χρονιά η θάλασσα στην περιοχλη βάφτηκε κόκκινη και οι ακτές γέμισαν με τις σορούς των πανέμορφων αυτών πλασμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!