Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Νίπτει τας χείρας της η Ιερά Σύνοδος για την επιτήρηση των μέτρων στις εκκλησίες
[Protagon]: Νίπτει τας χείρας της η Ιερά Σύνοδος για την επιτήρηση των μέτρων στις εκκλησίες

[Protagon]: Νίπτει τας χείρας της η Ιερά Σύνοδος για την επιτήρηση των μέτρων στις εκκλησίες

Μπορεί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να είπε προσερχόμενος στο Συνοδικό Μέγαρο ότι «πήραμε μέτρα τα οποία είναι και τα καλύτερα», το συμπέρασμα όμως στο οποίο κατέληξε η συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ήταν ότι το προσωπικό των εκκλησιών αδυνατεί να ελέγχει τα πιστοποιητικά που υποχρεούνται να φέρουν οι πιστοί κατά την είσοδό τους στους ιερούς ναούς βάσει της τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).

Από τη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης της Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021.
(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ)

Με άλλα λόγια η ΔΙΣ από τη μία προτρέπει σε πιστή τήρηση των μέτρων, από την άλλη όμως, νίπτει τα χείρας της ως προς την επιτήρηση των μέτρων, δεδομένου όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ότι «η συμμόρφωση των πιστών προς την ΚΥΑ δεν είναι δυνατόν να ελεγθεί από το εργατικό (νεωκόροι) ή εθελοντικό προσωπικό των Ιερών Ναών, καθώς αυτό δεν έχει ούτε δυνατότητες, ούτε αρμοδιότητες φύλαξης, ούτε δημόσιες (π.χ. αστυνομικές) εξουσίες».

Ενδεικτική του κλίματος τις τάξεις των ιεραρχών, η δήλωση του μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι «δεν είμαστε σε μια διαδικασία να έχουμε πορτιέρηδες και σεκιουριτάδες μέσα στην εκκλησία» και ότι «ούτε και εγώ θα μπορώ να πάρω τον άλλο αγκαλιά για να τον βγάλω έξω».

Στην ίδια ανακοίνωση η ΔΙΣ υπογραμμίζει ότι «παραμένει σταθερή στο υπ’ αριθμ. 4766/2205/4.11.2021 Εγκύκλιο Σημείωμά Της, με το οποίο απευθύνει και πάλι έκκληση στον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό να τηρούν επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού και προτρέπει πατρικώς για την πραγματοποίηση του υποδεδειγμένου από την ιατρική κοινότητα εμβολιασμού, ως ουσιαστικού μέτρου προστασίας κατά της πανδημίας, ιδίως κατά την τρέχουσα συγκυρία για όσους είναι μεγαλύτεροι των 65 ετών, καθώς και την διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων από όσους δεν έχουν εμβολιαστεί».

Σταθερή θέση της Εκκλησίας μας, επαναλαμβάνεται, είναι ότι η επιλογή του εμβολιασμού δεν αποτελεί ζήτημα ορθής πίστεως ή ομολογίας, αλλά αντικείμενο της ιατρικής επιστήμης και πράξη ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, ενώ κάθε αντίθετη άποψη, ακόμα και κληρικών, δεν εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία διοικείται και εκφράζεται επισήμως μόνο από την Ιερά Σύνοδο, όπως για μία ακόμη φορά επισημαίνεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!