Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ο Νίκος Κουρής απαγορεύεται εφεξής να χρησιμοποιεί το επίθετο Θεοδωράκης
[Protagon]: Ο Νίκος Κουρής απαγορεύεται εφεξής να χρησιμοποιεί το επίθετο Θεοδωράκης

[Protagon]: Ο Νίκος Κουρής απαγορεύεται εφεξής να χρησιμοποιεί το επίθετο Θεοδωράκης

Δεκτή έγινε από το Πρωτοδικείο η αίτηση για προσωρινή διαταγή που κατέθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή που ισχυρίζεται ότι είναι γιός του Μίκη Θεοδωράκη

Το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα απαγορεύει στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης».

Η εντολή του Πρωτοδικείου θα έχει ισχύ μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων της Μαργαρίτας Θεοδωράκη που θα εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου.

Σε δηλώσεις της νωρίτερα έξω απ ότο Πρωτοδικείο Αθηνών η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ανέφεε ότι γνώρισε τον Νίκο Κουρή πριν από μερικά χρόνια και στην αρχή δεν είχε δώσει σημασία (για τον ισχυρισμό του ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη). Η κατάσταση όμως ξέφυγε, παρατήρησε χαρακτηριστικά και γι’ αυτό πήρε την απόφαση να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του προκειμένου να μην χρησιμοποιεί το όνομα του πατέρα της καθώς πιστεύει πως «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος στην περιουσία».

Η πρώτη δημόσια αντίδραση είχε έρθει την ημέρα του θανάτου του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, από τον γιο του, Γιώργο Θεοδωράκη, με αφορμή το «Αντίο πατέρα»που είχε πει μέσω Facebook o Νίκος Κουρής (δείτε την ανάρτηση κάτω).

Ο Γιώργος Θεοδωράκης είχε κάνει λόγο για «την απάτη του αιώνα», τονίζοντας ότι «ο Νίκος Θεοδωράκης δεν είναι γιος του Μίκη. Τον πατέρα του τον λένε Κουρή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!