Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Ο πρώτος ανοιχτά γκέι υφυπουργός της κυβέρνησης
[Protagon]: Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Ο πρώτος ανοιχτά γκέι υφυπουργός της κυβέρνησης

[Protagon]: Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Ο πρώτος ανοιχτά γκέι υφυπουργός της κυβέρνησης

Γιος του συγγραφέα και ακαδημαϊκού Γιώργη Γιατρομανωλάκη και της ακαδημαϊκού Ρένας Λεκανίδου, ο Νίκος Γιατρομανωλάκης έγινε επισήμως ο πρώτος δηλωμένος γκέι υφυπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική (MPP) από το John F. Kennedy School of Government του Harvard, ο Νίκος Γιατρομανωλάκης αναβαθμίστηκε στον τελευταίο ανασχηματισμό από γενικός γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, σε υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο νέος υφυπουργός έχει δηλώσει ανοιχτά την γκέι ταυτότητά του, ενώ προ μηνών με ανάρτησή του στο Facebook (εδώ ), είχε περιγράψει ότι είχε κριθεί ακατάλληλος στην πρώτη του δουλειά στην Ελλάδα, μόνο και μόνο εξαιτίας των σεξουαλικών του προτιμήσεων.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Πριν από αρκετά χρόνια, στην πρώτη μου δουλειά στην Ελλάδα μετά την Αμερική, είχα κατά λάθος μάθει ότι υπήρχε μια εσωτερική συζήτηση για το κατά πόσον μπορούσα να αναλάβω τη διαχείριση μιας κρίσης, όχι λόγω απειρίας ή ικανοτήτων αλλά επειδή ήμουν εμφανώς (συγκρατήστε αυτή τη λέξη) gay. Δεν μου έδωσαν το project τότε.

Κάποια χρόνια μετά, μοιράστηκα με ανθρώπους που είναι στην πολιτική την επιθυμία μου να ασχοληθώ κι εγώ ενεργά και ζήτησα τη γνώμη και τη συμβουλή τους. Μου απάντησαν ότι θα ήμουν πολύ καλός αλλά προφανώς θα έπρεπε να περιοριστώ σε συμβουλευτικούς ρόλους στο παρασκήνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!