Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: New York Times: Ο Τραμπ πλήρωνε μόλις 750 δολάρια τον χρόνο στην εφορία!
[Protagon]: New York Times: Ο Τραμπ πλήρωνε μόλις 750 δολάρια τον χρόνο στην εφορία!

[Protagon]: New York Times: Ο Τραμπ πλήρωνε μόλις 750 δολάρια τον χρόνο στην εφορία!

Ακόμα και προτού εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, το τι πλήρωνε ο Ντόναλντ Τραμπ στην εφορία ως υπερεπιτυχημένος επιχειρηματίας, όπως ο ίδιος συστηνόταν, ήταν ένα πολιτικό ζήτημα καθώς αρνείτο πεισματικά να δημοσιοποιήσει σχετικά στοιχεία. Τώρα όμως το θέμα αποκτά άλλες διαστάσεις. Πέντε εβδμάδες πριν τις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου και ένα 24ωρο πριν από το πρώτο ντιμπέιτ, οι New York Times αποκαλύπτουν ότι π Ντόναλντ Τραμπ δεν πλήρωσε παρά μόλις 750 δολάρια (!) σε ομοσπονδιακούς φόρους το 2016, τη χρονιά κατά την οποία εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, και κατόπιν άλλα τόσα το 2017.

Η απάντηση του Τραμπ η κλασική: «fake news», η μόνιμη επωδός του για κάθε τι που δεν του αρέσει, από την κλιματική αλλαγή μέχρι τα φορολογικά του, αλλά η έρευνα των NY Times δείχνει εμπεριστατωμένη. Η ιστορική εφημερίδα δημοσιοποίησε την Κυριακή πληροφορίες για τις φορολογικές δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα την τελευταία 20ετία.

«Δεν πλήρωσε καθόλου φόρους για τα εισοδήματά του κατά τη διάρκεια των 10 από τα προηγούμενα 15 χρόνια, κατά κύριο λόγο διότι δήλωσε περισσότερες ζημίες παρά κέρδη», τόνισε η αμερικανική εφημερίδα, κάνοντας λόγο αν όχι για φοροδιαφυγή, σίγουρα για φοροαποφυγή.

Οι φορολογικές δηλώσεις του μεγιστάνα των ακινήτων που έγινε πρόεδρος και θα διεκδικήσει την επανεκλογή του την 3η Νοεμβρίου βρίσκονται στην καρδιά μιας μακρόχρονης δικαστικής μάχης, καθώς ο Τραμπ αρνείται πάντοτε να τις δώσει στη δημοσιότητα, ερχόμενος σε ρήξη με την πολιτική παράδοση δεκαετιών στις ΗΠΑ.

«Οι New York Times εξασφάλισαν φορολογικές δηλώσεις 20 και πλέον ετών τόσο του κ. Τραμπ όσο και των εκατοντάδων εταιρειών που συγκροτούν τον επιχειρηματικό οργανισμό του, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών πληροφοριών για τα δύο πρώτα χρόνια του στην εξουσία. Δεν περιλαμβάνονται οι φορολογικές δηλώσεις του ή τα ατομικά του εισοδήματα το 2018 ή το 2019», ανέφερε η εφημερίδα, η οποία υποσχέθηκε νέες αποκαλύψεις τις επόμενες ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!