Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Nestle: Το 60% των τροφίμων και ποτών μας είναι ανθυγιεινά
[Protagon]: Nestle: Το 60% των τροφίμων και ποτών μας είναι ανθυγιεινά

[Protagon]: Nestle: Το 60% των τροφίμων και ποτών μας είναι ανθυγιεινά

Η Nestle παραδέχθηκε ότι έξι στα 10 τρόφιμα και ποτά που παράγει δεν πληρούν «τα αναγνωρισμένα κριτήρια υγείας» και ότι «κάποιες κατηγορίες προϊόντων μας δεν θα γίνουν ποτέ υγιεινά, όσο και αν τα βελτιώσουμε».

Η σοκαριστική αυτή παραδοχή, βέβαια, δεν έγινε δημόσια, αλλά σε εσωτερικό έγγραφο της εταιρείας, το οποίο περιήλθε στην κατοχή των Financial Times .

Η έκθεση, που διανεμήθηκε στα ανώτερα στελέχη της εταιρείας αυτόν τον χρόνο, αναφέρει ότι μόνο το 37% των τροφίμων και ποτών, εξαιρουμένων των προϊόντων τροφής για κατοικίδια και εξειδικευμένης ιατρικής διατροφής, λαμβάνει βαθμολογία άνω του 3,5, από τις αυστραλιανές αρχές.

Το συγκεκριμένο σύστημα βαθμολογεί τρόφιμα έως πέντε αστέρια και χρησιμοποιείται στην έρευνα από διεθνείς ομάδες, όπως το Ιδρυμα Πρόσβασης στη Διατροφή. Το 70% των προϊόντων διατροφής της εταιρείας, το 96% των ποτών –εξαιρουμένου του καθαρού καφέ– και το 99% των προϊόντων ζαχαροπλαστικής και παγωτού της Nestle δεν πήραν καλό βαθμό.

Το νερό και τα γαλακτοκομικά προϊόντα σημείωσαν καλύτερη βαθμολογία, με το 82% και το 60% αντίστοιχα, να πληρούν το όριο.

«Εχουμε πραγματοποιήσει σημαντικές βελτιώσεις στα προϊόντα μας, αλλά το χαρτοφυλάκιό μας εξακολουθεί να έχει χαμηλές επιδόσεις έναντι των εξωτερικών ορισμών της υγείας σε έναν κλάδο, όπου η ρυθμιστική πίεση και οι απαιτήσεις των καταναλωτών ανεβαίνουν στα ύψη», ανέφερε η παρουσίαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!