Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Νέος πρόεδρος της Interpol στρατηγός από τα Εμιράτα που κατηγορείται για βασανιστήρια
[Protagon]: Νέος πρόεδρος της Interpol στρατηγός από τα Εμιράτα που κατηγορείται για βασανιστήρια

[Protagon]: Νέος πρόεδρος της Interpol στρατηγός από τα Εμιράτα που κατηγορείται για βασανιστήρια

Ο στρατηγός Αχμεντ Νάσερ Αλ Ραΐσι, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για τον οποίον έχουν διατυπωθεί καταγγελίες για βασανιστήρια στη Γαλλία και την Τουρκία, εξελέγη πρόεδρος της Interpol για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Αλ Ραΐσι, όπως σημειώνει ο Monde, είναι γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Εσωτερικών των Εμιράτων. Στον τρίτο γύρο της ψηφοφορίας έλαβε το 68,9%.

Το αξίωμα του προέδρου είναι κυρίως τιμητικό καθώς ο πραγματικός επικεφαλής της Interpol είναι ο γενικός γραμματέας της.

Ο πρόεδρος της Interpol εργάζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης και σε εθελοντική βάση και διατηρεί τα καθήκοντα που έχει στη χώρα του. Ο γενικός γραμματέας του οργανισμού είναι ο Γιούργκεν Στοκ που επανεξελέγη για μια δεύτερη πενταετή θητεία το 2019.

Παρά ταύτα, οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου και ευρωβουλευτές ήταν αντίθετοι στην εκλογή του Αλ Ραΐσι, εκτιμώντας ότι θα επιφέρει πλήγμα στην αποστολή του οργανισμού αστυνομικής συνεργασίας.

«Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι η εκλογή του στρατηγού Αλ Ραΐσι θα επιφέρει πλήγμα στην αποστολή και στην φήμη της Ιντερπόλ και θα επηρεάσει βαριά την ικανότητα του οργανισμού να εκτελεί αποτελεσματικά την αποστολή του», ανέφεραν στα μέσα Νοεμβρίου σε επιστολή τους προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τρεις ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων η Μαρί Αρίνα, πρόεδρος της υποεπιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!