Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Νέος διοικητής του e-EΦΚΑ ο οικονομολόγος Παναγιώτης Δουφεξής
[Protagon]: Νέος διοικητής του e-EΦΚΑ ο οικονομολόγος Παναγιώτης Δουφεξής

[Protagon]: Νέος διοικητής του e-EΦΚΑ ο οικονομολόγος Παναγιώτης Δουφεξής

Νέος διοικητής του e-ΕΦΚΑ ανέλαβε ο οικονομόλογος Παναγιώτης Δουφεξής, διαδεχόμενος τον επί διετία επικεφαλής, Χρήστο Χάλαρη.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Δουφεξής έχει πολυετή εμπειρία σε εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου, ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων.

Με την κοινωνική ασφάλιση ασχολείται από το 2007, ενώ είχε συμμετοχή σε διάφορες θεσμικές παρεμβάσεις για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Μέχρι σήμερα ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ. Έχει διατελέσει, επίσης, διευθυντής των γραφείων των κ.κ. Γιάννη Βρούτση και Κωστή Χατζηδάκη.

Οπως επίσης έγινε γνωστό, στην κενή θέση του α΄υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ, τοποθετείται ο Αλέξανδρος Βαρβέρης, αναπληρωτής διευθυντής του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της Ομάδας Έργου για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων. Ο κ. Βαρβέρης αναλαμβάνει υπεύθυνος για τον ψηφιακό και οργανωτικό μετασχηματισμό του e-ΕΦΚΑ.

Η Ομάδα Έργου για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, υπό τον κ. Μιχάλη Κεφαλογιάννη, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, θα συνεχίσει να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες της σε συνεργασία με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ.

Οσο για την αποχώρηση του Χρήστου Χάλαρη αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι έπειτα από δύο χρόνια ως επικεφαλής του e-ΕΦΚΑ -και άλλα δύο παλαιότερα στην ΗΔΙΚΑ- αποφάσισε ο ίδιος να διεκδικήσει άλλες σοβαρές θέσεις ευθύνης του δημόσιου τομέα, θεωρώντας ότι έχει ολοκληρωθεί ένας κύκλος…

Στη σχετική δήλωσή του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ευχαρίστησε θερμά τον Χρήστο Χάλαρη για το σημαντικό -όπως είπε- έργο του ως διοικητής του e-ΕΦΚΑ.

Επί των ημερών του, ανέφερε, ο Οργανισμός προχώρησε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του, ξεκίνησε η ψηφιακή απονομή συντάξεων, πολλαπλασιάστηκαν θεαματικά οι ηλεκτρονικές συναλλαγές προς όφελος των πολιτών και επιχειρήσεων, αυξήθηκε ο ρυθμός απονομής συντάξεων και αντιμετωπίστηκαν πολλές από τις χρόνιες παθογένειες του Οργανισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!