Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Νέο βελτιωμένο Πτωχευτικό Κώδικα προανήγγειλε ο Κώστας Τσιάρας
[Protagon]: Νέο βελτιωμένο Πτωχευτικό Κώδικα προανήγγειλε ο Κώστας Τσιάρας

[Protagon]: Νέο βελτιωμένο Πτωχευτικό Κώδικα προανήγγειλε ο Κώστας Τσιάρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανοιχτή διαδικασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις στον πτωχευτικό κώδικα, λαμβάνοντας υπόψη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την ΕΕ, και πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή. Αυτό διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Η δήλωση του κ. Τσιάρα έγινε μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, σχετικά με την ανακοπή από τις τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς της διανομής του εκπλειστηριάσματος του κτιρίου της Χ.Κ. Τεγόπουλος στους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας» και στο ελληνικό Δημόσιο.

«Η οικονομική κρίση κανέναν δεν άφησε ανεπηρέαστο. Είδαμε ιστορικές εφημερίδες να κλείνουν, ανάμεσα τους και η “Ελευθεροτυπία”. Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με αυτό, δεν ευνοεί τον πλουραλισμό της ενημέρωσης, πόσο μάλλον όταν το κενό που αφήνουν συμπληρώνεται από ευκαιριακά φύλλα με ιδιοτελείς και υστερόβουλες προθέσεις. Δυστυχώς, όμως, οι εφημερίδες είναι επιχειρήσεις και ισχύει ό,τι ισχύει και για όλες τις επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Τσιάρας.

«Η περίπτωση της “Ελευθεροτυπίας”, όπως και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, είναι ζητήματα που καθιστούν περισσότερο από ποτέ αναγκαία την αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα. Ο διάλογος των συναρμόδιων υπουργείων για τη διαμόρφωση νέου πτωχευτικού κώδικα έχει ανοίξει εδώ και καιρό, έχω κοινοποιήσει τις αποφάσεις και αποτελεί πρόκριμα για περαιτέρω βελτιώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!