Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Νέο τεστ που «προβλέπει» την ανοσία στον κορονοϊό
[Protagon]: Νέο τεστ που «προβλέπει» την ανοσία στον κορονοϊό

[Protagon]: Νέο τεστ που «προβλέπει» την ανοσία στον κορονοϊό

Ενας νέος τύπος τεστ μπορεί να ανιχνεύσει την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στον κορονοϊό, πολύ καλύτερα από την εξέταση αντισωμάτων που πραγματοποιείται ευρέως σήμερα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Αν το τεστ αυτό λάβει έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, θα είναι το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο προϊόν που ανιχνεύει όχι απλώς τα αντισώματα του κορονοϊού, αλλά την ανταπόκριση των κυττάρων του ανοσοποιητικού (Τ-κύτταρα) στον κορονοϊό.

Τα τεστ αντισωμάτων δείχνουν αν κάποιος που έχει περάσει τη νόσο κινδυνεύει να ξανακολλήσει, καθώς έχει αντισώματα.

Η διαφορά σε αυτό το τεστ είναι ότι δεν θα διακρίνει μόνο τον αριθμό των αντισωμάτων, αλλά και κατά πόσο αυτά είναι ισχυρά και τελικά κατά πόσο κινδυνεύει να μολυνθεί εκ νέου.

Κι αυτό διότι τα αντισώματα μπορεί να είναι αυτά που δίνουν την απάντηση, αλλά οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα Τ-κύτταρα ενδέχεται να διαδραματίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο ενδεχόμενο δεύτερης μόλυνσης, γράφουν οι New York Times (NYT).

Το τεστ αναπτύχθηκε από την Adaptive Biotechnologies, μία εταιρεία με έδρα το Σιάτλ των ΗΠΑ, και τα αποτελέσματα της μελέτης, που εξέτασε 4.500 δείγματα από Ευρώπη και ΗΠΑ, δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό, όπως διευκρινίζουν οι NYT.

«Αυτό που αναπτύσσουμε είναι ουσιαστικά ένας νέος τρόπος για να παρατηρήσουμε το κυτταρικό μέρος της ανοσίας», δήλωσε ο δρ Λανε Μπάλντο, επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας της Adaptive Biotechnologies.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!