Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Νέο lockdown ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν
[Protagon]: Νέο lockdown ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν

[Protagon]: Νέο lockdown ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν

Η Γαλλία επιστρέφει στην άνοιξη. Στην περασμένη άνοιξη όμως. Σε ένα δραματικό τηλεοπτικό του διάγγελμα το βράδυ της Τετάρτης, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε στους Γάλλους ότι θα πρέπει να κλειστούν ξανά στα σπίτια τους, στο πλαίσιο ενός εθνικού lockdown, από αυτήν την εβδομάδα, και τουλάχιστον μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της επιδημίας της COVID-19, η οποία κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου.

Το νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας παραπέμπουν στην αυστηρή καραντίνα των οκτώ εβδομάδων που επιβλήθηκε στη Γαλλία την περασμένη άνοιξη.

Η μεγάλη διαφορά —όπως και στη γειτονική Γερμανία— είναι ότι σε αντίθεση με το προηγούμενο lockdown, τα περισσότερα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά, είπε ο Μακρόν. Είναι σαφές ότι και το αγαθό της εκπαίδευσης πρέπει να προστατευθεί και από την άλλη έχει αποδειχθεί ότι οι σχολικές μονάδες λειτουργούν με όρους που δεν ευνοούν τη διασπορά του κορονοϊού.

Όμως, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείσουν, είπε ο Μακρόν. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε πως χρειάζονται νέα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η επιδημία Covid-19. Και τόνισε ότι η στρατηγική της ανοσίας της αγέλης δεν αποτελεί επιλογή. Σε μια δήλωση που θα μπορούσε να απευθύνεται και προς τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Μακρόν τόνισε: «Η Γαλλία δεν θα αφήσει ποτέ να πεθάνουν εκατοντάδες χιλιάδων πολιτών της, δεν είναι αυτές οι αξίες της». Από την αρχή της επιδημίας στη Γαλλία έχουν πεθάνει 35.785 άνθρωποι — στις ΗΠΑ πάνω από 225.000.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!