Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Νέες τηλεφωνικές υποκλοπές κατήγγειλε το ΚΚΕ
[Protagon]: Νέες τηλεφωνικές υποκλοπές κατήγγειλε το ΚΚΕ

[Protagon]: Νέες τηλεφωνικές υποκλοπές κατήγγειλε το ΚΚΕ

Σε νέες καταγγελίες για υποκλοπές τηλεφωνικών επικοινωνιών σε βάρος του κόμματος προχώρησε το ΚΚΕ με ανοιχτή επιστολή του, σημειώνοντας ότι το φαινόμενο αυτό έχει γίνει πλέον ενδημικό και τονίζοντας πως το κόμμα έχει γνώση «για τη λειτουργία και δράση διάφορων μηχανισμών και υπηρεσιών που οργανώνουν και κουκουλώνουν τέτοιου είδους ενέργειες».

Το ΚΚΕ κατηγόρησε επίσης την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών για συγκάλυψη των φαινομένων αυτών. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Περισσός καταγγέλλει τέτοιες σκοτεινές πρακτικές. Τον Δεκέμβριο του 2016, επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ είχε καταγγείλει «περίεργες συνακροάσεις» στο τηλεφωνικό κέντρο των κεντρικών γραφείων του κόμματος, με συνέπεια ο Αρειος Πάγος να διατάξει έρευνα (εδώ ).

Σαράντα μήνες μετά, το ΚΚΕ επανήλθε με νέες καταγγελίες.

Συγκεκριμένα σε επιστολή που κοινοποίησε το γραφείο Τύπου, ο Περισσός ανέφερε:

«Κάνουμε γνωστό ότι στις 18 και 20 Ιούνη έγιναν και πάλι οι γνωστές “συνακροάσεις”-υποκλοπές στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ. Έχει γίνει πλέον ενδημικό αυτό το φαινόμενο των υποκλοπών», αναφέρεται σε ανοιχτή επιστολή-καταγγελία του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Πλησιάζουν 4 χρόνια από την πρώτη δημόσια ανακοίνωση-καταγγελία του Κόμματός μας για υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, και ενώ μεσολάβησαν δύο ακόμα κρούσματα το 2017 και το 2019, οι συναρμόδιες Αρχές (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, Κρατική Ασφάλεια, Εισαγγελία) καλύπτουν τους υπεύθυνους των υποκλοπών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!