Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Νέα συμφωνία του Facebook για να πληρώνει συγγενικά δικαιώματα στις γαλλικές εφημερίδες
[Protagon]: Νέα συμφωνία του Facebook για να πληρώνει συγγενικά δικαιώματα στις γαλλικές εφημερίδες

[Protagon]: Νέα συμφωνία του Facebook για να πληρώνει συγγενικά δικαιώματα στις γαλλικές εφημερίδες

Συμφωνία με μέρος του γαλλικού ημερήσιου Τύπου για να του καταβάλλει αμοιβή βάσει «συγγενικών δικαιωμάτων», ανακοίνωσε την Πέμπτη η Facebook Inc, λίγες εβδομάδες αφού υπέγραψε συμφωνίες του ίδιου τύπου με τις εφημερίδες Le Monde και Le Figaro.

Αυτή η συμφωνία, που υπογράφηκε με τη Συμμαχία για τον Τύπο Γενικής Ενημέρωσης (APIG), η οποία αντιπροσωπεύει κυρίως τις εθνικές και περιφερειακές εφημερίδες, «προβλέπει ότι το Facebook αποκτά και πληρώνει άδειες για συγγενικά δικαιώματα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Εξάλλου θα δώσει τη δυνατότητα στους εκδότες της Συμμαχίας, που το επιθυμούν, να συμμετάσχουν στο Facebook News», μια νέα υπηρεσία αφιερωμένη στην ενημέρωση, η οποία πρόκειται να λειτουργήσει στη Γαλλία τον Ιανουάριο 2022, διευκρίνισε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι όροι, στους οποίους καταλήξαμε, θα επιτρέψουν στο Facebook να εφαρμόσει την κατευθυντήρια οδηγία και το γαλλικό νόμο, ενώ θα δημιουργήσουν παράλληλα σημαντικές χρηματοδοτήσεις για τους εκδότες της Συμμαχίας, ιδιαίτερα για τους πιο μικρούς εξ αυτών», δήλωσε εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο Πιέρ Λουέτ, πρόεδρος της APIG και του Ομίλου Les Echos – Le Parisien, τον οποίο επικαλείται η ανακοίνωση.

Δεν αποκαλύφθηκαν ούτε το ποσό που θα καταβάλλεται στον Τύπο ούτε η μέθοδος υπολογισμού του.

Τα συγγενικά δικαιώματα προβλέπονται ρητά από μια νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία που υιοθετήθηκε το 2019 και μεταφέρθηκε αμέσως στο γαλλικό δίκαιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!