Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Νέα μέτρα: Εισηγήσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από πιο νωρίς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
[Protagon]: Νέα μέτρα: Εισηγήσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από πιο νωρίς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

[Protagon]: Νέα μέτρα: Εισηγήσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από πιο νωρίς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με τη χώρα ενώπιον του εφιάλτη των τετραψήφιων κρουσμάτων κορονοϊού –για σπάσιμο του ψυχολογικού ορίου των 1.000 μολύνσεων εντός της ημέρας μας προετοίμασε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας– η επιτροπή των επιστημόνων που έχει συστήσει εδώ και μήνες το υπουργείο για την Covid-19 έχει ήδη προτείνει τη χρονική επέκταση των ήδη υφιστάμενων μέτρων.

Αυτό αποκάλυψε την Τρίτη ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής, Αθανάσιος Τσάκρης, που περιέγραψε σε δραματικούς τόνους την κατάσταση σε περιοχές όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσάκρης είπε ότι η επιτροπή έχει εισηγηθεί να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίτερα και να αυξηθεί η τηλεργασία, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 40%.

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα πριν αλλάξει ο καιρός καθώς οι καιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο στην εξάπλωση του ιού», τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Τσάκρης και πρόσθεσε ότι τα μέτρα θα συζητηθούν ενδεχομένως και σήμερα ή τις επόμενες ήμερες στην επιτροπή και είναι πιθανό να εφαρμοστούν τις επόμενες εβδομάδες.

Προς το παρόν, στις περιφέρειες που βρίσκεται σε κατάσταση 3 ή 4, ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00 ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!