Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η νέα κρίση στην ΕΕ από την εμπλοκή της Ουγγαρίας στο σκάνδαλο Pegasus
[Protagon]: Η νέα κρίση στην ΕΕ από την εμπλοκή της Ουγγαρίας στο σκάνδαλο Pegasus

[Protagon]: Η νέα κρίση στην ΕΕ από την εμπλοκή της Ουγγαρίας στο σκάνδαλο Pegasus

Μετά τον κατάπτυστο νόμο του Βίκτορ Ορμπαν εναντίον των ομοφυλόφιλων, ακόμα ένας πονοκέφαλος «made in Hungary» προστέθηκε για τις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για το σκάνδαλο Pegasus , που έφερε στο φως τη Δευτέρα μεγάλη διεθνής δημοσιογραφική έρευνα, το οποίο αφορά την παράνομη παρακολούθηση από δεκάδες κυβερνήσεις χιλιάδων ακτιβιστών, αντιφρονούντων, δημοσιογράφων, πολιτικών, δικηγόρων κ.ά.

Το πρόβλημα για την ΕΕ είναι ότι μία από αυτές τις κυβερνήσεις είναι και η ουγγρική. Περισσότερα από 300 ουγγρικά τηλέφωνα βρίσκονται στη λίστα με τα 50.000 smartphones που παρακολουθούνται, κάποια από αυτά με το ισραηλινό λογισμικό Pegasus, που έχουν αγοράσει οι κυβερνήσεις.

Είναι φανερό ότι οι Ούγγροι όχι απλώς παραβιάζουν, αλλά «κοροϊδεύουν τους αυστηρούς νόμους της ΕΕ περί προστασίας της ψηφιακής ιδιωτικότητας των πολιτών», γράφει η Washington Post, οπότε το ερώτημα είναι, για μία ακόμα φορά, τι θα κάνει η Κομισιόν.

«Η Ουγγαρία είναι μέλος της ΕΕ, όπου η προστασία της ιδιωτικότητας είναι θεμελιώδες δικαίωμα και βασική κοινωνική αξία και όπου οι δικλίδες ασφαλείας για δημοσιογράφους, την αντιπολίτευση και δικηγόρους είναι θεωρητικά ισχυρές. Αλλά στην Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβενία κυρίως, κάποιες από αυτές τις εγγυήσεις δεν υπάρχουν. Στη δε Βουδαπέστη, χρησιμοποιείται εναντίον τους και ένα ασυνήθιστα ισχυρό κατασκοπευτικό εργαλείο», γράφει η εφημερίδα.

Ανάμεσα στους στόχους των ουγγρικών αρχών είναι και δύο γνωστοί ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι, ο Σάμπολτς Πάνι και ο Αντρας Σάμπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!