Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Νέα γρίπη των χοίρων στην Κίνα με «δυνατότητα πανδημίας»
[Protagon]: Νέα γρίπη των χοίρων στην Κίνα με «δυνατότητα πανδημίας»

[Protagon]: Νέα γρίπη των χοίρων στην Κίνα με «δυνατότητα πανδημίας»

Ερευνητές στην Κίνα έχουν ανακαλύψει ένα νέα τύπο της γρίπης των χοίρων, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε πανδημία, γράφει ο Guardian , επικαλούμενος μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences (PNSA).

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι τώρα, ο νέος ιός εντοπίστηκε σε χοίρους, αλλά μπορεί να μολύνει και ανθρώπους, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Μάλιστα, ανησυχούν ότι θα μπορούσε να μεταλλαχθεί περαιτέρω, ώστε να εξαπλωθεί εύκολα και να προκαλέσει νέα πανδημία.

Αν και το πρόβλημα δεν είναι προς άμεση αντιμετώπιση, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το νέο στέλεχος του ιού έχει «όλα τα χαρακτηριστικά» για να εξαπλωθεί, ότι είναι ένας ιδιαίτερα προσαρμοστικός ιός που μπορεί να περάσει στον άνθρωπο και χρειάζεται στενή παρακολούθηση. Και φυσικά, εφόσον ο ιός είναι νέος, οι άνθρωποι πιθανότατα έχουν μικρή ή καθόλου ανοσία σε αυτόν.

«Θα πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν μέτρα για τον έλεγχο του ιού στους χοίρους και να τεθούν σε στενή παρακολούθηση οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία χοίρων», αναφέρει η PNSA.

Απειλή για νέα πανδημία

Eνα επικίνδυνο νέο στέλεχος γρίπης είναι από τις κορυφαίες απειλές για ασθένειες που παρακολουθούν οι ειδικοί, ακόμη και σήμερα που όλος ο κόσμος προσπαθεί να «τερματίσει» την τρέχουσα πανδημία κορονοϊού.

Η τελευταία πανδημική γρίπη που αντιμετώπισε ο πλανήτης (έξαρση της γρίπης των χοίρων το 2009 που ξεκίνησε στο Μεξικό), ήταν λιγότερο θανατηφόρα από αυτό που αρχικά πίστευαν οι ειδικοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!