Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Νέα αποκάλυψη Πεκέρ: Τούρκος υπουργός έδωσε εντολή για δολοφονία δημοσιογράφου
[Protagon]: Νέα αποκάλυψη Πεκέρ: Τούρκος υπουργός έδωσε εντολή για δολοφονία δημοσιογράφου

[Protagon]: Νέα αποκάλυψη Πεκέρ: Τούρκος υπουργός έδωσε εντολή για δολοφονία δημοσιογράφου

Εισαγγελικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη ανακοίνωσαν την Τρίτη την έναρξη νέας έρευνας για τη δολοφονία πριν από 25 χρόνια ενός τουρκοκύπριου δημοσιογράφου, μετά τον ισχυρισμό του Σεντάτ Πεκέρ, καταδικασμένου αφεντικού συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος, ότι η δολοφονία διατάχθηκε από πρώην υπουργό.

Οι ανεπιβεβαίωτες καταγγελίες του Πεκέρ μέσω YouTube για εξωδικαστικές δολοφονίες τη δεκαετία του 1990 έφεραν ξανά στο προσκήνιο εκατοντάδες ανεξιχνίαστους φόνους από εκείνη τη δεκαετία.

Σε βίντεο με πάνω από 17 εκατομμύρια θεάσεις στην Τουρκία, ο Πεκέρ είπε ότι ανέθεσε στον αδελφό του να δολοφονήσει τον δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί το 1996 κατόπιν διαταγής πρώην υπουργού.

Ο αρχιμαφιόζος τόνισε ότι ο αδελφός του, Ατίλα, δεν μπόρεσε να φέρει σε πέρας την αποστολή, αν και ο Ανταλί δολοφονήθηκε λίγο καιρό αργότερα, τον Ιούλιο του 1996.

Ο Ατίλα Πεκέρ συνελήφθη για λίγο πριν από εννέα ημέρες, λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του βίντεο του αδερφού του.

Επειτα από τις αποκαλύψεις, οι εισαγγελικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη δήλωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα για τη δολοφονία του Ανταλί που «περιλαμβάνει διάφορες καταγγελίες». Ανέφεραν ακόμη ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πληροφοριών και εγγράφων από τις τουρκοκυπριακές δικαστικές «αρχές» σχετικά με τη δολοφονία, εκτός από τη συγκέντρωση πιθανών αποδεικτικών στοιχείων στην Τουρκία. Επί του ζητήματος, ο Ατίλα Πεκέρ θα δώσει λεπτομερή κατάθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!