Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Νέα αγωγή Κεραμέως για τις κινητοποιήσεις κατά της αξιολόγησης στα σχολεία
[Protagon]: Νέα αγωγή Κεραμέως για τις κινητοποιήσεις κατά της αξιολόγησης στα σχολεία

[Protagon]: Νέα αγωγή Κεραμέως για τις κινητοποιήσεις κατά της αξιολόγησης στα σχολεία

Με νέα αγωγή -αυτή τη φορά κατά της ΑΔΕΔΥ- απαντά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στη νέα απόπειρα των Ομοσπσνδιών των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ) να μπλοκάρουν τον θεσμό της αξιολόγησης στα σχολεία.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκρινε παράνομη την προηγούμενη απεργία-αποχή (εδώ ), οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί επανήλθαν με νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα κατά του ψηφισμένου νόμου για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, αυτή τη φορά υπό την «ομπρέλλα» της ΑΔΕΔΥ

Και όλα αυτά όταν παρά τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών, περί τις 6.000 σχολικές μονάδες (για την ακρίβεια 5.632) σε σύνολο περίπου 14.000 έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για αξιολόγηση!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι η απεργία-αποχή που είχαν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου, ήταν παράνομη. Στη συνέχεια και παρά τη δικαστική αυτή απόφαση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζήτησαν από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει νέα, πανομοιότυπη, απεργία-αποχή για να «καλύψει» τους εκπαιδευτικούς (κατά τα λεγόμενα στο εξώδικο της ΑΔΕΔΥ).

Κατόπιν τούτου, η πουργός Παιδείας κατέθεσε νέα αγωγή, η οποία λόγω κατεπείγοντος εκδικάζεται την Παρασκευή, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η νέα αυτή πανομοιότυπη απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης.

Οπως καταγγέλλει η κυρία Κεραμέως, πρόκειται για μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν από έξι ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!