Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Νάιαλ Φέργκιουσον: Ο Μητσοτάκης εκτίμησε από την αρχή τη σοβαρότητα της πανδημίας
[Protagon]: Νάιαλ Φέργκιουσον: Ο Μητσοτάκης εκτίμησε από την αρχή τη σοβαρότητα της πανδημίας

[Protagon]: Νάιαλ Φέργκιουσον: Ο Μητσοτάκης εκτίμησε από την αρχή τη σοβαρότητα της πανδημίας

Για τη διαχείρισης της πανδημίας στην Ελλάδα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μίλησε μεταξύ άλλων ο διακεκριμένος βρετανός ιστορικός Νάιαλ Φέργκιουσον.

Σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους λίγους ηγέτες παγκοσμίως που είχαν αντιληφθεί το πραγματικό μέγεθος της απειλής που αποτελούσε η πανδημία του κορονοϊού ήδη από τον Ιανουάριο του 2020.

«Ήμουν κι εγώ στο Νταβός, τον Ιανουάριο του 2020 , όπου οι περισσότεροι συμμετέχοντες δεν είχαν αντιληφθεί την κλίμακα της απειλής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους λίγους που είχαν εκτιμήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Και αυτό είναι ένα μάθημα μέχρι σήμερα: χρειαζόμαστε ηγέτες που συνειδητοποιούν την ανάγκη να δράσεις νωρίς. Με αυτή την έννοια, η ηγεσία Τραμπ ήταν μία άθλια ηγεσία», τονίζει.

Σε ερώτημα με ποιον τρόπο η διαχείριση της πανδημικής κρίσης συνδέεται με τη λεγόμενη ευθύνη των ηγετών, ο βρετανός ιστορικός λέει ότι ήταν ένα άλλο ένα ζήτημα που κυριάρχησε, η υπεραπλούστευση. Προσέθεσε ακόμη ότι: «Δεν ήταν μόνο οι λαϊκιστές που τα θαλάσσωσαν. Απέτυχε η φιλελεύθερη πρωθυπουργός του Βελγίου (ενν. η Σοφί Βιλμές που κυβέρνησε από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Σεπτέμβριο του 2020), αλλά και η ισπανική κυβέρνηση. Αρκετοί αναλυτές δίνουν μικρή σημασία στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η γραφειοκρατία των δημόσιων συστημάτων υγείας».

Για τη διαχείριση από τις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι: «Αν ρωτούσατε πέρυσι τον βαθμό ετοιμότητάς τους, οι ΗΠΑ θα βρίσκονταν στην κορυφή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!