Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Mytilineos: Tελευταία σύμβαση με ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση της «Αλουμίνιον της Ελλάδος»
[Protagon]: Mytilineos: Tελευταία σύμβαση με ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση της «Αλουμίνιον της Ελλάδος»

[Protagon]: Mytilineos: Tελευταία σύμβαση με ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση της «Αλουμίνιον της Ελλάδος»

Την υπογραφή της συμφωνίας με τη ΔΕΗ για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο της «Αλουμίνιον της Ελλάδος», ανακοίνωσε την Τετάρτη η MYTILINEOS.

Αμφότερες οι πλευρές είχαν αναγγείλει το τελευταίο διάστημα ότι βρίσκονταν κοντά σε οριστική συμφωνία, η οποία όπως ανακοινώθηκε θα είναι διετής (1/7/2021 – 31/12/23)

«Με τη συμφωνία αυτή, επισφραγίζεται η αγαστή συνεργασία των δύο κορυφαίων εταιρειών και η δέσμευσή τους για ανταγωνιστικό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για την ενεργοβόρο βιομηχανία, στο πλαίσιο της εθνικής βιομηχανικής πολιτικής για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών εταιρειών προς όφελος της εθνικής οικονομίας», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Mytilineos.

«Η συμφωνία αυτή», επισημαίνεται, «θα είναι και η τελευταία των δύο εταιρειών, μετά από 60 χρόνια αδιάλειπτης συνεργασίας, καθώς η MYTILINEOS έχει δεσμευθεί – στο πλαίσιο της στρατηγικής της για βιώσιμη ανάπτυξη – να μειώσει κατά 30% τις εκπομπές ρύπων στο σύνολο της δραστηριότητάς της έως το 2030 και να επιτύχει κλιματική ουδετερότητα το αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050.

»Ειδικότερα για τον Τομέα Μεταλλουργίας, η MYTILINEOS φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα «πράσινο» παράδειγμα, μέσα από τη δέσμευσή της για μείωση των απόλυτων εκπομπών CO2 κατά 65% και των σχετικών εκπομπών CO2, ανά τόνο παραγόμενου αλουμινίου, κατά 75%. Μέχρι το 2030, η «Αλουμίνιον της Ελλάδος» θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ».

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos, Eυάγγελος Μυτιληναίος δήλωσε:

«Υπογράφουμε σήμερα την τελευταία σύμβασή μας με τη ΔΕΗ. Μία συνεργασία, που σφράγισε τη νεότερη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας, ολοκληρώνεται με τον πλέον πρόσφορο τρόπο τόσο για τη ΔΕΗ, όσο και για την MYTILINEOS.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!