Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: MYTILINEOS: «Πράσινο» mega deal με φωτοβολταϊκά πάρκα 1,48 GW
[Protagon]: MYTILINEOS: «Πράσινο» mega deal με φωτοβολταϊκά πάρκα 1,48 GW

[Protagon]: MYTILINEOS: «Πράσινο» mega deal με φωτοβολταϊκά πάρκα 1,48 GW

Συμφωνία για απόκτηση χαρτοφυλακίου 20 υπό ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 1,48GW, ιδιοκτησίας της Egnatia Group, και 25 υπό ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, ανακοίνωσε την Τρίτη, 16/2, η MYTILINEOS στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για τη διεύρυνση της παρουσίας της σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Το συνολικό κόστος για την MYTILINEOS τόσο για το χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών πάρκων, όσο και για το χαρτοφυλάκιο έργων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας θα φτάσει τα 56 εκατ. ευρώ.

Τα φωτοβολταϊκά, ιδιοκτησίας της EGNATIA GROUP έχουν υπαχθεί στο σύνολό τους στην διαδικασία των Στρατηγικών Επενδύσεων (Fast Track), ενώ η κατασκευή τους εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023.

Το χαρτοφυλάκιο που περνά στη Mytilineos αφορά άδειες φωτοβολταϊκών πάρκων που πρόκειται να αναπτυχθούν σε 12 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 888,1 εκατ. ευρώ.

Από τα έργα αποθήκευσης (που αποκτώνται επίσης από την EGNATIA GROUP) τα 21 είναι με χρήση συσσωρευτών, ενώ τέσσερα είναι έργα παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών, ενεργειακά επικουρούμενων από φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

Η Mytilineos, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «πρωτοπορεί και επενδύει σημαντικά στο κομμάτι της αποθήκευσης ενέργειας, καθώς αποτελεί μία βασική παράμετρο για την επιτυχή ενεργειακή μετάβαση και την βελτιστοποίηση της λειτουργίας των μονάδων Α.Π.Ε..

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!