Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Μπραντ Σμιθ: Η επένδυση της Microsoft δείχνει την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική οικονομία
[Protagon]: Μπραντ Σμιθ: Η επένδυση της Microsoft δείχνει την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική οικονομία

[Protagon]: Μπραντ Σμιθ: Η επένδυση της Microsoft δείχνει την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική οικονομία

Η εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρά την εφαρμογή των αυστηρών κανόνες social distancing της εποχής Covid-19 ήταν πανηγυρική: η Microsoft, ένας τεχνολογικός κολοσσός με αξία στο ένα τρισ. δολάρια, ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επένδυσή της στη χώρα μας σε αυτές τις σχεδόν τρεις δεκαετίες παρουσίας της στην Ελλάδα.

Υπό το βλέμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρος και αναμορφωτής της Microsoft, Μπραντ Σμιθ.

Οπως είπε, η εταιρεία πρόκειται να δημιουργήσει ένα μεγάλο Κέντρο Δεδομένων (Data Center), που θα αποθηκεύει και διαχειρίζεται τα δεδομένα στο υπολογιστικό «νέφος» (cloud computing). Θα είναι ένα από τα πρώτα κέντρα δεδομένων της εταιρείας στην Ευρώπη.

«Είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα», τόνισε ο Μπραντ Μπιντ για να συμπληρώσει ότι πρόκειται για «τη μεγαλύτερη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα κατά τα 28 χρόνια της παρουσίας της στη χώρα».

Υπογράμμισε ότι η επένδυση δείχνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην ελληνική οικονομία, για να επισημάνει: «Δεν το κάνουμε σε πολλές χώρες, μάλιστα το κάνουμε το 2020, μια χρονιά με προκλήσεις».

Το κέντρο δεδομένων θα λειτουργήσει ως περιφερειακό κέντρο και για τις γειτονικές χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!