Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Μπορίσοφ: Δεν θα ηγηθώ μιας νέας κυβέρνησης
[Protagon]: Μπορίσοφ: Δεν θα ηγηθώ μιας νέας κυβέρνησης

[Protagon]: Μπορίσοφ: Δεν θα ηγηθώ μιας νέας κυβέρνησης

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης.

Το κεντροδεξιό GERB, το οποίο ηγήθηκε της Βουλγαρίας κατά το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης δεκαετίας, έχασε το ένα πέμπτο των εδρών του στις εκλογές της 4ης Απριλίου, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του Μπορίσοφ για ανεξέλεγκτη διαφθορά.

Ο Μπορίσοφ πρόσθεσε ότι το GERB θα έχει συνομιλίες με άλλα κόμματα, προσπαθώντας να εξασφαλίσει επαρκή υποστήριξη για τον σχηματισμό κυβέρνησης, όταν ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ τους δώσει σχετική εντολή, και ότι θα προτείνει άλλον υποψήφιο για να ηγηθεί αυτής.

«Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να διαιρεθεί το έθνος. Επομένως, θα προτείνω άλλον πρωθυπουργό, με πολύ σαφή ευρωπαϊκό και NATOϊκό προσανατολισμό», δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους.

Ο 61χρονος Μπορίσοφ αρνήθηκε να κατονομάσει κάποιον πιθανό υποψήφιο, αλλά πρόσθεσε ότι η εθνική ενότητα είναι κρίσιμης σημασίας, σε μια εποχή που η Βουλγαρία αγωνίζεται για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και τον οικονομικό αντίκτυπο των περιοριστικών μέτρων.

Οι λοιποί πέντε πολιτικοί σχηματισμοί στο νέο κοινοβούλιο έχουν απορρίψει την αρχική πρόταση του Μπορίσοφ για τον σχηματισμό μιας ευρείας κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Αν το GERB δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, το νέο, αντισυστημικό κόμμα του γνωστού τηλεοπτικού παρουσιαστή Σλάβι Τριφόνοφ , που έκανε την έκπληξη στις εκλογές, θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!