Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Μπολσονάρο: Η Βραζιλία χρεοκόπησε και φταίνε τα… ΜΜΕ
[Protagon]: Μπολσονάρο: Η Βραζιλία χρεοκόπησε και φταίνε τα… ΜΜΕ

[Protagon]: Μπολσονάρο: Η Βραζιλία χρεοκόπησε και φταίνε τα… ΜΜΕ

Η Βραζιλία θρηνεί ήδη 198.000 νεκρούς από την πανδημία και ο λαϊκιστής πρόεδρός της κατηγορεί τον… Τύπο για την τεράστια οικονομική κρίση, «επειδή προβάλει αυτόν τον ιό».

«Η Βραζιλία χρεοκόπησε. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα», δήλωσε ο Ζαΐχ Μπολσονάρο, αποδίδοντας την οικονομική κρίση «σε αυτόν τον ιό που προβάλλει ο Τύπος».

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος έκανε αυτή τη δήλωση, καθώς σταμάτησαν οι ενισχύσεις που χορηγούσε το δημόσιο σε δεκάδες εκατομμύρια πληγέντες από την πανδημία.

«Η Βραζιλία χρεοκόπησε. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Ηθελα να αλλάξω τον πίνακα των μειώσεων των φόρων, αλλά ήρθε αυτός ο ιός που τον τροφοδοτεί ο Τύπος, αυτός ο Τύπος χωρίς ενδιαφέρον», είπε ο Μπολσονάρο μιλώντας σε υποστηρικτή του, στην Μπραζίλια.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος αναφερόταν στη μεταρρύθμιση των φορολογικών συντελεστών ώστε να αυξηθεί το επίπεδο των εισοδημάτων που απαλλάσσονται από φόρους, κάτι που ήταν προεκλογική υπόσχεση του ακροδεξιού πολιτικού.

Σύμφωνα με τον Μπολσονάρο, η οικονομική κατάρρευση της χώρας οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν οι κυβερνήτες των πολιτειών στην προσπάθειά τους να σταματήσουν την εξάπλωση της πανδημίας. Η χώρα θρηνεί σχεδόν 198.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος είδε τη δημοτικότητά του να αυξάνεται χάρη στις έκτακτες χρηματικές ενισχύσεις που προσφέρονταν επί εννέα μήνες σε 68 εκατομμύρια Βραζιλιάνους, σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!